Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 25

Katalikų Bažnyčia Lietuvoje sukviečia beveik 8000 jaunimo iš visos Lietuvos

Jauna dutūkstantmetė – taip galime apibūdinti Katalikų Bažnyčią. Manote klystu? Manote, kas jau kas, bet Katalikų Bažnyčia tinka tik seniems, ligotiems ir neturintiems, ką veikti...

Jauna dutūkstantmetė – taip galime apibūdinti Katalikų Bažnyčią. Manote klystu? Manote, kas jau kas, bet Katalikų Bažnyčia tinka tik seniems, ligotiems ir neturintiems, ką veikti žmonėms? Manote, kad Katalikų Bažnyčia, su savo dogmomis ir taisyklėmis yra tikrai atgyvenusi ir joje jaunas žmogus tikrai nieko negali rasti? Galiu drąsiai sakyti, jog taip manantys klysta!

Įrodymų toli ieškoti nereikia. Lietuvoje kas trejus metus rengiamos Lietuvos jaunimo dienos. Tai vienintelis toks renginys, kuriame tūkstančiai jaunimo iš įvairiausių Lietuvos vietų susirenka tam, kad kartu išgyventų savo tikėjimą. Nuo praėjusių Lietuvos jaunimo dienų, vykusių Panevėžyje ir kuriose dalyvavo apie 6000 jaunuolių, jau praėjo treji metai. Ir šią vasarą Jaunimo dienų šeimininkais yra Kauno jaunimas.

Birželio 28–30 dienomis miestas laukia beveik 8000 jaunųjų svečių, kurie leisis į tikėjimo nuotykį kartu su savo bendraamžiais, vyskupais, kunigais, vienuoliais, vienuolėmis ir kitais tikinčiaisiais. Štai ką sako kaunietė, Lietuvos jaunimo dienų savanorė Miglė: „Man yra didžiulė šventė, kad tiek daug tikinčio jaunimo atvažiuoja į mano miestą ir manau, kad tai yra gražiausias krikščioniškas renginys. Jis toks gaivus, nes Bažnyčia yra gyva dėl jaunimo. Tai yra didžiausias džiaugsmas ir didžiausia dovana, kad aš galiu bent dalele prisidėti prie šių jaunimo dienų!“.

Katalikų Bažnyčioje jaunam žmogui vietos visada yra. Taip sako mano bendraamžiai. „Didžiausi apsisprendimai savo valia daryti kažką gero buvo pirmiausia bažnytinė veikla. Daugiau ar mažiau viskas, ką dariau ir tebedarau, yra susiję su krikščionybe ir su Bažnyčia. Be to, čia ne tik randu vietos savo veiklai, bet ir tos veiklos įprasminimą – būtent to ir trūksta daugeliui jaunimo užsiėmimų. Bažnyčioje prasmė lydi ar bent jau turi lydėti kiekvieną darbą“ – savo patirtimi Katalikų Bažnyčios veikloje dalinasi studentas Linas iš Marijampolės.

Manot 6–7 tūkstančiai yra per mažas skaičius, kad Katalikų Bažnyčią galėtume pavadinti jauną? O kaip 1–2 milijonai? Būtent tiek jaunų žmonių susirenka į Pasaulio jaunimo dienas (PJD). Kas du metus Katalikų Bažnyčia sukviečia jaunimą iš visų pasaulio šalių tam, kad vienas kitą sustiprintų ir įkvėptų.

Madridas (Ispanija) buvo miestas, 2011 metais sulaukęs beveik dviejų milijonų svečių, susirinkusių į katalikišką renginį. Dalyvaudama jame turėjau neeilinę patirtį. Tai nebuvo labai paprasta kelionė, pakankamai fiziškai varginanti, tačiau matyti šalia savęs 2 milijonus jaunų žmonių ir besimeldžiančių yra pats didžiausias Dievo apsireiškimas.

Štai kaip kalba Gediminas, taip pat dalyvavęs Pasaulio jaunimo dienose: „Prieš vykdamas į PJD aš žinojau, kad šis pasaulinio mąsto renginys parodo visą visuotinę Bažnyčią, tačiau atvykęs į Madridą aš tai pamačiau ir pajutau, kokia vieninga yra visuotinė Bažnyčia. Daug įvairių žmonių, iš įvairių šalių, daug skirtingų kultūrų, daug skirtingų kalbų – ir visi jie susirenka į vieną vietą. Kai bendravau su austru, azijiečiu, afrikiečiu tarp mūsų pamačiau daug  skirtumų. Tačiau vienas dalykas mus vienija – tikėjimas į tą patį Dievą ir viltis, kuri yra svarbi kiekvienam“.

Lietuvos jaunimo dienos yra pasaulinio renginio atspindys, kuris taip pat parodo, kokia įvairi, gyvybinga ir įdomi yra Katalikų Bažnyčia. Jaunimo dienomis bei visa kita veikla, kiekvienas mūsų yra kviečiamas į nuotykį. Čia mes švenčiame jaunystę, tą atradimų ir ieškojimo metą!

Rūta Godliauskaitė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius