Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 01 /2014 03 02

Kaunas siautė kartu su „Scooter“: how much is the fish?

Pirmoji pavasario diena atnešė puikią dovaną ištikimiems grupės „Scooter“ gerbėjams. Energingieji vokiečiai pakvietė savo fanus i pasaulinio turo „20 Years of Hardcore“ šou Kauno sporto halėje. Šis koncertas skirtas grupės dvidešimties metų veiklos jubiliejui paminėti. Beje, savo pasirodymu „Scooter“pradžiugino ne tik kauniečius: penktadienį muzikantai šėlo sostinėje „Forum Palace“ scenoje. Būtina paminėti ir tai, kad abu koncertai Lietuvoje yra vieninteliai grupės pasirodymai Baltijos šalyse.
„Scooter“
„Scooter“ / „Pride Music“ nuotr.

Pirmoji pavasario diena atnešė puikią dovaną ištikimiems grupės „Scooter“ gerbėjams. Energingieji vokiečiai pakvietė savo fanus į pasaulinio turo „20 Years of Hardcore“ šou Kauno sporto halėje. Šis koncertas skirtas grupės dvidešimties metų veiklos jubiliejui paminėti. Beje, savo pasirodymu „Scooter“ pradžiugino ne tik kauniečius: penktadienį muzikantai šėlo sostinėje „Forum Palace“ scenoje. Būtina paminėti ir tai, kad abu koncertai Lietuvoje yra vieninteliai grupės pasirodymai Baltijos šalyse.

Ar Scooteris – toks pat jaunas?

Likus nemažai laiko iki koncerto, Kauno sporto halės link judėjo įvairi publika: buvo matyti ir jaunuolių, ir vyresnių (penktą-šeštą dešimtį įpusėjusių) grupės gerbėjų. Paklausus, ko jie tikisi iš koncerto, visi sutartinai minėjo norintys išvysti savo dievukus, išgirsti garsiausius „Scooter“ hitus, pašėlti.

„Labiausiai laukiu senų jų dainų: „How much is the fish?“, „Fire “, – sakė iš Šiaulių atvykęs vokiečių grupės fanas. „Buvau ne viename grupės koncerte. Sužinojusi, kad jie vėl koncertuos Lietuvoje, iškart nuskubėjau įsigyti bilieto“, – sakė Rasa.

Kaunietė Diana minėjo vaikystėje klausiusis grupės dainų, tad dabar į koncertą eina jausdama nostalgiją seniems laikams.

Susilažinau su draugais, kad Scooteris (H.P. Baxxteris) vis dar turintis parako vyrukas ir surengs tikrą šou, o draugai tvirtino priešingai.

„Susilažinau su draugais, kad Scooteris (H.P. Baxxteris) vis dar turintis parako vyrukas ir surengs tikrą šou, o draugai tvirtino priešingai, – jog jis sukriošęs senis. Einu įsitikinti, kad esu teisus, gerai praleisti laiką ir iš draugų gauti lažybų laimėjimą“, – prieš prasidedant „Scooter“ pasirodymui juokėsi žiūrovas.

Atvykus prie halės, žiūrovus pasitiko didelės eilės. Kol patekome į vidų, laukėme apie 30 min. Eilėje teko girdėti kalbančius estiškai Scooterio fanus. Daug ir sugrįžusių iš Norvegijos emigrantų.

„Scooter“ vėlavo valanda

Kaip ir koncerte Vilniuje, „Scooter“ vėlavo pasirodyti, visą valandą grojo apšildantis DJ-ėjus.

Vieni žiūrovai energingai šoko prie scenos, šaukė „move it, move it“, „put your hands up in the air“, „uhu“. Kiti sėdėjo kėdėse ir nekantriai laukė, kada išvys savo numylėtinius.

Halėje vis pasigirsdavo šūksniai „Scooter“, plojimai. Įdomu, jog nemaža dalis susirinkusių dėvėjo patogius laisvalaikio drabužius, vilkėjo marškinėlius su grupės pavadinimu.

H.P. Baxxteris spinduliuoja beprotiška energija. Jis juda taip pat energingai, kaip grupės susikūrimo pradžioje.

Tačiau buvo ir tokių, kurie išsipuošę, lyg eitų į klasikinės muzikos koncertą: kelios damos buvo apsirengusios puošniomis suknelėmis, avėjo  aukštakulnius. Šalia stovėjusi kompanija krizeno: „sunku įsivaizduoti juos šokančius...“. Juk į tokius muzikos koncertus dažniausiai einama ne tik paklausyti dainų, bet ir atsipalaiduoti, pašokti.

Filmavo visi

Maždaug 21.10 val. prasidėjo Scooterio šou. Halėje – planšečių ir mobiliųjų telefonų jūra, nors filmuoti ir fotografuoti draudžiama.

H.P. Baxxteris spinduliavo beprotiška energija. Jis judėjo taip pat energingai, kaip grupės susikūrimo pradžioje. Scooteris tikrai neatsiliko nuo savo šokėjų.

Salėje užgeso šviesos. Ekranuose užsidegė grupės „Scooter“ pavadinimas ir pasigirdo „20 Years Of Hardcore“ turo koncerto įžanga. Po kelių sekundžių visa halė pulsavo „Scooter“ ritmu. Mirksinčios šviesos, energinga tranki muzika ir didžiulė šėlstanti minia. Visi šoko, dūko, kartu su grupės lyderiu šaukė dainų žodžius. O ir pats H.P.Baxxxteris spinduliavo beprotišką energiją: scenoje jis judėjo taip pat energingai kaip ir grupės įkūrimo pradžioje, nė nepasakysi, kad prabėgo jau dvidešimt metų. Tokios energijos lyderiui galėtų pavydėti ne vienas gerokai už jį jaunesnis.

Koncerte „Scooter“ atliko garsiausius savo  kūrinius, o nuskambėjus hitams „How Much Is The Fish“, „Fire“ , „Maria (I Like It Loud)“publika galutinai pašėlo: visi taip garsiai kartu su atlikėju traukė dainų žodžius, kad tikrai ne vienas jų rytoj sunkiai begalės kalbėti neužkimęs. 

Renginio pabaigoje „Scooter“ lyderis pristatė visus grupės narius ir atsisveikino su publika. Labiausiai koncerte šėlusieji klausytojai net ir jam pasibaigus neskubėjo skirstytis namo, o toliau skandavo mėgstamiausias „Scooter“ dainas.

Pakalbinti koncerto dalyviai džiaugėsi puikiai praleidę laiką. „Buvo jėga!” - sakė Tadas. Jam pritarė ir klausytoja Eglė: „Renginys paliko didelį įspūdį: likau sužavėta grupės energijos. Džiaugiuosi, kad apsilankiau ir pamačiau ne tik tėvų mėgstamą grupę, bet dabar jau ir mano“.

Koncerto pabaigoje, Scooteriui palikus sceną, publika nenurimo. Kviečiant sugrįžti, Scooteris nenuvylė. Pasirodymą užbaigė bisu – „Fire“ 

Lina Pankratjevaitė, IKRAUK.LT žunalistų mokyklos absolventė

Apie koncertą Vilniuje skaityte čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius