Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 16

Kauno dramos teatre startavo improvizacijų festivalis „ART impro“ (nuotraukos)

Iššūkį Lietuvoje organizuoti improvizacinio pobūdžio festivalį sau metė Kauno Kazio Binkio teatro vadovė ir režisierė – Nida Glebauskaitė Žilinskienė. „Važinėdama po festivalius pastebėjau: įdomiausia yra tai, kas kuriama improvizacijos pagrindu. Todėl galvoje pradėjo bręsti mintys apie festivalį, kuris galėtų „apjungti“ įvairias meno rūšis“, – pasakojo organizatorė.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka
Temos: 1 Teatras

Iššūkį Lietuvoje organizuoti improvizacinio pobūdžio festivalį sau metė Kauno Kazio Binkio teatro vadovė ir režisierė – Nida Glebauskaitė Žilinskienė. „Važinėdama po festivalius pastebėjau: įdomiausia yra tai, kas kuriama improvizacijos pagrindu. Todėl galvoje pradėjo bręsti mintys apie festivalį, kuris galėtų „apjungti“ įvairias meno rūšis. Pamaniau, jog Lietuvoje, kur improvizacija skinasi kelią, tokio festivalio dar nebuvo ir galiausiai išgryninus sugalvotą idėją gimė  „ART impro“, – pasakojo organizatorė.

Festivalį atidarė kurčiųjų teatras „Mimika“, atlikęs judesio spektaklį „Apie tai“ (rež. Mantas Svirskys ir Janina Mažeikienė).  Jame pasakojama apie sunkų moters likimą, kurį ji pasitinka pilna vidinės ramybės ir orumo. Pagal Vytauto Kernagio muziką bei dainas pastatytas spektaklis, gliaudo susvetimėjimo, pinigų kulto, dirbtinių šypsenų, „popierinio“ gyvenimo problemas.

Kyla klausimas, kuo visa tai panašu į improvizaciją? „O kaip jūs galvojat? Kai šoka žmonės, absoliučiai negirdintys muzikos, tai ne improvizacija“? – taikliai atsako režisierė.

1953 metais įsikūrusi „Mimika“, anksčiau savo spektaklius statydavo gestų kalba, tačiau dabar visas susikaupusias emocijas jie išreiškia pasitelkę daug kam suprantamesnį  judesio meną.

Festivalio metu ,,Chill out“ erdvėje skambėjo muzikinės Dviejų Rūtų improvizacijos atliekamos  gitara bei fleita.

Kauno Kazio Binkio teatro jaunimo trupė pristatė improvozacijų spektaklį „Aš ir aplink mane“. Jame buvo galima pamatyti, kaip meistriškai šio teatro vadovė N.Glebauskaitė Žilinskienė į vientisą kūrinį sudėjo viską, ką žiūrovams norėjo parodyti talentingi šio teatro aktoriai.

Pirmąją festivalio dieną užbaigė jau metus gyvuojanti jaunų ir veržlių improvizatorių trupė iš Vilniaus – „IMPRO 241“. Didžioji dalis šios trupės aktorių, antrame kurse bestudijuodami teatro edukologiją  ir paragavo improvizacinės duonos. Antrąkart Kaune besisvečiuojanti grupė jautėsi smagiai ir energingai, na, o patys savo veiklą apibūdina taip: „Išėjus improvizuoti, scenoje viskas vyksta pirmą ir paskutinį kartą. Visada ateini kaip pirmąkart ir žinai, kad daugiau niekada to nebepakartosi. Ateini nežinodamas, kas bus ir išeini nesupratęs, kas buvo“, – juokauja aktoriai.

Nuotraukų autorė: Goda Aksamitauskaitė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius