-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 02

Kauno kamerinis teatras kviečia į „Šykštuolis arba Melo mokykla“ premjerą

Kauno kamerinio teatro scenoje – premjera! Balandžio 13, 14 d. legendinė Moljero (Molière, 1622 – 1673) komedija „Šykštuolis arba Melo mokykla“, kurią režisuoja Algimantas Pociū...
Šykštuolis arba Melo mokykla
Šykštuolis arba Melo mokykla

Kauno kamerinio teatro scenoje – premjera! Balandžio 13, 14 d. legendinė Moljero (Molière, 1622 – 1673) komedija „Šykštuolis arba Melo mokykla“, kurią režisuoja Algimantas Pociūnas. Šis XVII a. literatūros šedevras puikiai įrodo, kad žmogaus prigimtis, bėgant amžiams, nesikeičia, jo dorybės ir ydos lieka tos pačios, nepaisant technologijų klestėjimo. Pasak režisieriaus Algimanto Pociūno, ši pjesė šiandien yra aktuali kaip niekad.

Gyvename sumaterialėjusiame pasaulyje, kuriame piniginis vienetas dažnai yra pagrindinis atskaitos taškas vertybių skalėje. Materialinė gerovė dažnai tampa mūsų siekiamybe, tikslu, pagrindiniu veiklos varikliu ar kovos lauku. Pinigai tampa dominuojančiu veiksniu, kalbant  ir apie socialinius skaudulius – emigraciją, bedarbystę, ir vertinant asmeninius pasiekimus.

Pinigai – mūsų ramios kasdienos garantas, veiksmų katalizatorius, pilnatvės pamatas, vertės išraiška, laisvės platforma. Pinigai – mūsų draugas ir priešas, rojus ir pragaras, tikslas ir priemonė... Pinigai, pinigai, pinigai... Režisierius Algimantas Pociūnas teigia, kad vienintelis įrankis, atstatantis pusiausvyrą šioje deformuotoje vertybių sistemoje – šypsena bei ironija.

Moljero „Šykštuolis arba Melo mokykla“ – gera proga pasijuokti visų pirma iš savęs, iš amžinų ir bendražmogiškų ydų, kurias šmaikščiai aprašė vienas garsiausių komedijos meistrų ir kurios tebėra suprantamos, savos ir artimos XXI amžiaus žmogui. Bet kurioje epochoje žmogus turi norų ir silpnybių, o klasikinis kūrinys yra aktualus visada. Nors Moljero „Šykštuolis arba Melo mokykla“ yra situacijų komedija, tačiau joje nėra teigiamų herojų. Visi personažai turi savo apčiuopiamus tikslus, visi yra savo norų vergai. Vieninteliai laisvi žmonės yra tie, kurie yra laisvi nuo pinigų. Taigi, būti ar turėti?...

Moljero „Šykštuolis arba Melo mokykla“ premjera Kauno kameriniame teatre balandžio 13, 14 d. Spektaklio scenografiją kuria Sergėjus Bocullo, kostiumus Daiva Petrulytė, muziką Vidmantas Bartulis.

Kkt info

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius