Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 19 /10:33

Kauno scenoje: trys gražūs portretai, žmonių, kurie nesutinka būti „užrakinti“

Kovo 6 d. 18.00 val. Kauno dramos teatre (Rūtos salėje) spektaklis apie žmogaus kovą su savo baimėmis, vienatvės pajautomis ir svajones apie išsivadavimą iš jų – "Vėjas topolių...
Vėjas topolių viršūnėse pjesės herojai
Vėjas topolių viršūnėse pjesės herojai

Kovo 6 d. 18.00 val. Kauno dramos teatre (Rūtos salėje) spektaklis apie žmogaus kovą su savo baimėmis, vienatvės pajautomis ir svajones apie išsivadavimą iš jų – "Vėjas topolių viršūnėse" (Géraldas Sibleyras).

Režisierius – Rolandas Atkočiūnas
Aktoriai: Gintaras Adomaitis, Albinas Kėleris, Petras Venslovas
Scenografė ir kostiumų dailininkė - Kotryna Daujotaitė
Kompozitorius – Vidmantas Bartulis
Vaizdo projekcijų autorius – Leonas Blėdis

Pjesės „Vėjas topolių viršūnėse“ herojai – trys ambicingi keistuoliai, trys vyrai iš skirtingų sluoksnių,  interesų ir tikėjimo. Jų  autoironija negailestinga, o svajonės naivios: pabėgti kartą ir visiems laikams. Trijų keistuolių gyvenimo istorija – trys gražūs portretai  žmonių, kurie nesutinka būti „užrakinti“ net prieš mirtį... Jie nesiskundžia savo likimu, o svajoja apie kelionę į kalnus, kur  topoliai, kur  vėjas. Keliaujantys žmonės  iš niekur į niekur. Jie svajoja apie tai, kas nebegali įvykti ir kasdien susirenka terasoje, kaip Beketo pjesės veikėjai prie nudžiūvusio medžio, suprasdami, kad kiekvieno jų, o ir mūsų, ateityje – amžinybė. Tai žaidimas, kurį  jie žaidžia su malonumu, azartu ir bendrumo jausmu.

Geraldas Sibleyras – šiuolaikinis prancūzų dramaturgas ir scenaristas. „Vėjas topolių viršūnėse“ (iš prancūzų k. vertė Petras Kimbrys) pelnė jam Moljero bei Lorenco Olivjė premijas „Geriausios komedijos“ nominacijose. Ji išversta į daugiau nei 15 kalbų ir statoma įvairiose pasaulio scenose. Pjesėje pasakojama apie tris karo veteranus, gyvenančius karo veteranų prieglaudoje. Jie dar Pirmojo pasaulinio karo veteranai, kas suteikia pjesei tam tikro absurdo bei teatrinio sąlygotumo. Jie nedaug ką matę, tarytum niekada ir nebuvo jauni. Tačiau nei jie patys, nei autorius jų neapverkia. Atvirkščiai – juokas yra pjesės variklis, taip pat švelnumas bei meilė žmogui.

Aktoriai sugeba suderinti ir savo meistriškus įgūdžius, ir artistinės patirties šleifą, kuris puikiai susipina su jų išgyventos gyvenimiškos patirties turtais. Scenoje stebime tris ryškias asmenybes, kurios be ypatingų išlygų nusipelnė „žvaigždžių" titulo .Stebėdama juos, publika ne leipsta juokais – ji džiaugiasi.“ (recenzentas J.Lozoraitis „Menų faktūra“).

Bilietus įsigyti galite: TIKETA kasose arba internetu http://www.tiketa.lt
Renginio trukmė: 2 val. (1 pertrauka)
Kilus klausimams, skambinkite telefonu: +370 663 56 181

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius