Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 12

Kinų savaitėje – pažintis su kinų muzika, tapyba, filosofija ir medicina

Vilniaus universiteto Konfucijaus institutas kviečia į Kinų kultūros savaitės renginius, vyksiančius spalio 10-15 d. Jų metu kiekvienas iš arčiau galės susipažinti su tradicine kinų muzika, tapyba ir kaligrafija, filosofija ir tradicine medicina.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Vilniaus universiteto Konfucijaus institutas kviečia į Kinų kultūros savaitės renginius, vyksiančius spalio 10-15 d. Jų metu kiekvienas iš arčiau galės susipažinti su tradicine kinų muzika, tapyba ir kaligrafija, filosofija ir tradicine medicina. Be to, bus galima apsilankyti kiniško filmo peržiūroje, dalyvauti arbatos gėrimo ceremonijoje ir netgi išbandyti kulinarinius įgūdžius.

Spalio 12 d. (trečiadienį) 17.30 val. Konfucijaus instituto salėje (Goštauto g. 12, 4 aukšte) prasidės vieša paskaita, skirta tradicinei kinų filosofijai ir medicinai. Pranešimus skaitys doc. Loreta Poškaitė ir gydytojai akupunktūros specialistai dr. Dainius Butvilas ir Alfredas Maruška. Diskusijoje dalyvaus tradicinės kinų medicinos gydytoja Gražina Dilytė.

Spalio 13-ąją kino mėgėjai galės apsilankyti vieno žymiausių Kinijos režisierių Zhang Yimou naujausio filmo „Meilė po gudobele" peržiūroje kino teatre „Pasaka" (Šv. Ignoto g. 4/3). Seanso pradžia 18.00 val.

Spalio 14-oji (penktadienis) skiriama tradicinei kinų tapybai ir kaligrafijai. 17.00 val. „Arkos" galerijoje (Aušros Vartų g. 7) bus atidaroma Dalios Dokšaitės tapybos ir kaligrafijos darbų paroda „Keturi metų laikai".

Spalio 15 d. (šeštadienį) 14.00 val. kviesime į tradicinių kiniškų terakotinių arbatinukų (iš Armando Burbos kolekcijos) parodos „Molis, kvepiantis arbata" atidarymą „Gobis/lauko ekspo" (Gedimino pr. 13, priešais knygyną). Po atidarymo 15.00 val. „Arbatos magijoje" (Baziljonų g. 8) vaišinsimės tradicine kiniška arbata.

Konfucijaus institutas įsteigtas 2010 m. Jo įkūrimą parėmė Vilniaus universitetas ir Kinijos LR švietimo ministerijos padalinys (Hanban). Konfucijaus institutas buvo steigiamas bendradarbiaujant su Liaoningo universitetu (Shenyangas, Kinijos LR). Pagrindiniai instituto veiklos tikslai yra su Kinija susijusių mokslinių tyrimų ir studijų skatinimas bei plėtojimas, taip pat akademinių ir kultūrinių renginių organizavimas.

Daugiau informacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius