Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 28

„Kitais metais, tuo pačiu laiku“ – spektaklis, skleidžiantis gerą energiją (nuotraukos)

Spektaklis, kuriame naudojama tik viena dekoracija – lova, kurioje vyksta visas veiksmas: čia veikėjai miega, pusryčiauja, pasakoja istorijas, pykstasi, taikosi ir net gimdo.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka
Temos: 1 Teatras

Sekmadienio vakarą Kauno valstybinio dramos teatro parketinėje salėje įvyko spektaklio „Kitais metais, tuo pačiu laiku premjera. Tai – romantinė komedija, režisieriaus Arvydo Lebeliūno pastatyta pagal kanadiečių dramaturgo Bernard Slade pjesę.

Vos įėjus į salę, pasitiko jauki atmosfera: pritemdytos šviesos, fone grojanti romantiška muzika, o scenos viduryje kaip pagrindinis akcentas stovinti didžiulė sujaukta lova.

Komedija prasideda, kai du žmonės atsibunda vienoje lovoje ir ima aiškintis, kaip tai nutiko. Džeimsas – atsargus, bailus vyras, kurį kamuoja sąžinės graužatis dėl išduotos žmonos. Tai jautrios sielos vyras, kuris susigraudina, kai dukrai iškrenta dantukas, ar nualpsta, susižeidus sūnui. Visai priešingai į viską reaguoja Dorisė, kuri yra savarankiška, stipri, savimi pasitikinti moteris ir dėl išdavystės išgyvena daugiau savo viduje. Taigi nors abu veikėjai jaučiasi kalti dėl jų romano, nei vienas nenori nutraukti šių santykių, kurie tęsiasi dešimtmečius, nors jie abu susitinka tik vieną kartą per metus: toje pačioje vietoje ir tuo pačiu laiku.

Spektaklis yra ironiškas, linksmas ir itin intymus. Jame naudojama tik viena dekoracija – tai lova, kurioje ir vyksta visas veiksmas: joje veikėjai miega, pusryčiauja, pasakoja istorijas, pykstasi, taikosi ir net gimdo. Spektaklį praturtina apšvietimas ir naudojami vaizdiniai efektai, iliustruojantys bėgančius metus.

Antroje dalyje pagrindinių vaidmenų atlikėjai Aldona Bendoriūtė ir Aleksas Kazanavičius toliau rodė savo profesionalumą, nes čia jiems buvo iškelta nauja užduotis: bėgant metams, veikėjai turėjo transformuotis, jie brendo, kito jų charakteriai, sudėtingėjo ir turtėjo emocijos.

Romantinė komedija „Kitais metais, tuo pačiu laiku“ – tai šilta, linksma, įtraukianti ir labai tikroviška istorija apie meilę, kuri trunka ilgus metus. Jei spektaklis priverčia šypsotis visą žiūrovų salę, o po jo išeini pasikrovęs gerų emocijų, tai reiškia, kad jis pasiekė savo tikslą.

Nuotraukos Andriaus Aleksandravičiaus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius