Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 03

Klaipėdą aplankė romantiškieji „Žiemos ekranai“

Savaitgalį klaipėdiečiai mėgavosi romantiškais prancūzų filmais. Čia vyko Prancūzų instituto inicijuoti „Žiemos ekranai“. Šiemet juose pristatyti Erico Rohmero filmai. Klaipėdos...
Nuotraukos pavadinimas
Nuotraukos pavadinimas

Savaitgalį klaipėdiečiai mėgavosi romantiškais prancūzų filmais. Čia vyko Prancūzų instituto inicijuoti „Žiemos ekranai“. Šiemet juose pristatyti Erico Rohmero filmai.

Klaipėdos kultūrų ir komunikacijų centre „Žiemos ekranai“ prasidėjo penktadienį. Pažiūrėti „Žiemos pasakos“ ir „Pilnaties naktų“ susirinko nemaža dalis uostamiesčio gyventojų. Salėje netgi buvo juokaujama, kad tokios kino peržiūros – intelektualų laisvalaikis. Tarp susirinkusiųjų nebuvo daug jaunimo, o inteligentiški žiūrovai piktinosi, kad gerus filmus turi žiūrėti ne kino teatre, o visškai tam nepritaikytoje patalpoje.

E. Rohmeras žiūrovams buvo pristatytas, kaip vienas iš mažiau žinomų naujosios bangos Prancūzijos režisierių. Per savo gyvenimą šis žmogus sukūrė 25 filmus ir įėjo į kino istoriją, kaip labai subtilus režisierius, 6 metus vadovavęs „Cahiers du cinéma“ žurnalui.

Pristatinėjant tiek „Žiemos pasaką“, tiek „Pilnaties naktis“ buvo siūloma atkreipti dėmesį į to meto žmonių aprangą, autentiškas vaizduojamos aplinkos detales. E. Rohmerui šiuose filmuose puikiai pavyko sudaryti autentišką atmosferą ir tarsi nukelti žiūrovus į 90-ųjų Prancūziją. Verta paminėti ir tai, kad E. Rohmero filmai – gyvenimas. Viskas tikroviška, netgi kasdieniška ir būtent todėl originalu. Pokalbiai šio režisieriaus filmuose įgauna labai didžiulę prasmę. Būtent per pokalbius vystosi filmų veiksmas.

Šeštadienį „Žiemos ekranai“ klaipėdiečiams rodė „Poliną paplūdimyje“ ir „Mano naktį su Mod“. Antrąją festivalio dieną buvo sulaukta svečių. Uostamiestyje svečiavosi Prancūzų instituto Lietuvoje atašė Marion Hugues.

Šiandien Klaipėdos kultūrų ir komunikacijų centre paskutinė „Žiemos ekranų“ diena. 18 val. bus rodoma „Pavasario pasaka“, o 20 val. žiūrovų lauks „Žaliasis spindulys“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius