Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 10

Klaipėdos universiteto pirmakursius studentiškam gyvenimui rengė universiteto sirgalių klubas „Baltijos žaibas“

Pirmąjį šių metų rugpjūčio savaitgali Klaipėdos universiteto studentų krepšinio komandos fanų klubo „Baltijos žaibas" nariai ir šios aukštosios mokyklos drąsiausi pirmakursiai,...
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Pirmąjį šių metų rugpjūčio savaitgali Klaipėdos universiteto studentų krepšinio komandos fanų klubo „Baltijos žaibas" nariai ir šios aukštosios mokyklos drąsiausi pirmakursiai, norintys save išbandyti ir susipažinti su studentišku gyvenimu universitete išsirengė į turistinį žygį. Aktyvūs universiteto senbuviai tokį žygi rengia jau antrus metus iš eilės. Žygiui, kaip ir pernai vadovavo Klaipėdos universiteto dėstytojas, Edukologijos katedros vedėjas doc. dr. Vidimantas Raudys.

Nors praėjusiai metais žygeiviai įveikinėjo Minijos upės kanjonus šiemet žygio maršrutas buvo į Agluonėnus. Šeštadienio ryta susirinkę Klaipėdos traukinių stotyje  universiteto pirmakursiai buvo trumpai supažindinti su planuojama kelionės eiga ir visi įsigiję bilietus sėdo į traukinį. Jau antrus metus vykstančiame žygyje vis pasitaiko tokių pirmo kurso studentų, kurie traukiniu važiavo pirmą kartą savo gyvenime, tad jau nuo pirmųjų kelionės minučių patyrė naujų įspūdžių.

Kelionė traukiniu truko neilgai, nes visi žygio dalyviai išlipo Priekulės stotelėje ir vedami doc. dr. Vidimanto Raudžio patraukė iki „Beždžionių" tilto per Minijos upę. Tai buvo lengviausia maršruto dalis. Vėliau žygio dalyviams teko įveikti tankius krūmynus, išminti sau taką per aukštus dilgėlynus ir perbristi Agluoną, kad pasiektų kelionės tikslą. Nors žygis ir nuvargino, o dilgelės paliko savo žymes, tačiau niekas nesiskundė ir džiaugėsi gamta, savo kelyje sutiktomis stirnomis ir kai kam dar nematytais paukščiais. Oras taip pat lepino viso žygio metu, nors Lietuvoje savaitgali siautė audros, skandinusios ir Klaipėdos miesto gatves, žygio dalyvius tik trumpai atgaivino silpnas lietutis.

Žygio vadovas vertindamas praėjusių metų žygį su šių metų žygio maršrutu neslėpė, jog šiemet žygiuoti turėjo būti sunkiau. „Maršrutai skiriasi reljefu. Šiemet keliavome lygumomis, susipažinome su polderių sistema, tačiau eiti buvo sunkiau nei kanjonais, nes didžiąją kelio dalį reikėjo minti sau taką per dilgėlynus. Kepinant saulei trūko užuovėjos, bet įveikti Agluonos upeli buvo nesudėtinga ir šiemet niekas neišsimaudė, kaip kad tai įvyko pernai, kai pridomė per Minijos upę (juokiasi). Norėčiau atkreipti dėmesį į tai, jog privatizacija trukdo laisvam turizmui gamtoje ir tik dėka kaimo turizmo sodybų turizmo entuziastai gali jaustis saugūs" - lygino abu „Baltijos žaibo" žygius kelionės vadovas doc. dr. Vidimantas Raudys.

Klaipėdos universiteto dėstytojas taip pat pabrėžė, jog tokie žygiai labai naudingi jaunimui, nes neformalioje aplinkoje skirtingų fakultetų studentai susipažįsta, ima bendrauti, ko gal būt niekada nebūtų įvykę jei ne „Baltijos žaibas" jungiantis visus aktyvius Klaipėdos universiteto studentus ir tokie žygiai. Dėstytojas taip pat pasidžiaugė šių metų pirmakursiais: „Džiugu, jog į Klaipėdos universitetą stoja tokie aktyvūs studentai, su kuriais bendraujant jaučiamas jų patriotizmas universiteto atžvilgiu nors jie dar nė nepradėjo studijuoti. Tai daug ką pasako ir apie universiteto įvaizdį visuomenėje. Smagu kaip jauni žmonės bendrauja, kaip vyresnieji dalinasi patirtimi. Tiesiog gera tai stebėti. Jaunimas visada geresnis už mus! Jei nebūtų jaunimo mes sukerpėtumėm. Taip sakydavo mano tėvukas. Tuo tikiu ir aš."

„KU pirmakursių žygis tikrai pranoko mano lūkesčius! Žygiavome prastai keliais, bet tai, manau, tik dar labiau suvienijo mūsų komandą ir privertė patirti didesnį negu įprastą džiaugsmą, pasiekus stovyklavietę. Visi buvo labai draugiški ir savaip įdomus. Taip pat daug sužinojau apie įvairią veiklą ir apie įvairias komandas, kurios esti KU. Visa tai labai sudomino todėl žadu tapti kažkurios iš jų nare." - dalinosi įspūdžiais Klaipėdos universiteto Istorijos specialybės pirmakursė Roberta Bacytė.

„Iš pačio ryto dvejojau, ar dalyvauti šiame žygyje ar ne. Visgi surizikavau ir nesigailiu, nes žygis buvo tiesiog puikus. Pabuvau gamtoje, sužinojau daugiau apie Klaipėdos universitetą, apie „Baltijos Žaibą", jo veiklą, susipažinau su klubo nariais. Stipriai praplėčiau savo pažinčių ratą. Esu dėkingas „Baltijos Žaibui" už tokį puikų renginį." - neslėpė teigiamų emocijų KU pirmakursis Ovidijus Laurinaitis į universitetą įstojęs mokytis Hidrologijos ir okeanografijos specialybės subtilybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius