-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 19

Klubas „Ant bangos“ ieško norinčių įžuvinti ežerus (nuotraukos)

Visiems yra žinoma sena tiesa – norint kažką gauti, pirmiausia turi duoti pats. Tas galioja ir žmogaus sąveikai su jį supančia aplinka.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Visiems yra žinoma sena tiesa – norint kažką gauti, pirmiausia turi duoti pats. Tas galioja ir žmogaus sąveikai su jį supančia aplinka.

Kasmet vis skaudesne tema tampa skurstantys šalies vidaus vandenų ištekliai – nykstančios žuvų rūšys, plintančios menkaverčių žuvų populiacijos, mažėjantys vidutiniai žuvų dydžiai ir t.t. Nors dažniausiai tuo kaltinami žvejai verslininkai ir brakonieriai, tačiau ne paslaptis kad prie to nemažai prisideda ir žvejai mėgėjai bei sportininkai.

Akivaizdu, kad ši situacija niekada nepagerės, jei nebus imtąsi konkrečių veiksmų jai pagerinti. Todėl žvejų klubas „Ant bangos“ jau nuo pat pirmųjų susikūrimo dienų kelia sau ambicingą tikslą – aktyviai prisidėti prie vandens telkinių priežiūros bei žuvinimo, taip savotiškai „kompensuojant“ pačių žvejų mėgėjų ir sportininkų daromą žalą gamtai ir jos ištekliams.

Žvejų klubas „Ant bangos“ nuo 2006-ųjų metų yra gavęs leidimus naudoti žūklės plotus mėgėjiškai žūklei keturiuose šalies ežeruose – Beržos ež. (Molėtų raj.), Monio ir Monaičio ež. (Elektrėnų sav.) ir Juodžio ež. (Trakų raj.). Šiuose telkiniuose yra leidžiama mėgėjiška žūklė įsigijus metinius ar mėnesinius leidimus.

Klubas kasmet žuvina šiuos telkinius pagal patvirtintus žuvinimo planus. Tam naudojamos klubo narių bei bičiulių (kasmet pervedančių 2 proc. pajamų mokesčio) surinktos lėšos.

Džiugu, kad prie šios iniciatyvos prisideda vis daugiau neabejingų Lietuvos piliečių, paremiančių šią klubo veiklą finansiškai, kas savo ruožtu leidžia (suderinus su aplinkosauginėmis institucijomis) įžuvinti telkinius dar didesniais kiekiais nei numatyta planuose, ar įvairesnėmis žuvų rūšimis.

Mūsų vizija – kad ši iniciatyva taptų pavyzdžiu ir kitiems telkinių nuomininkams bei savininkams, žvejams mėgėjams bei verslininkams, o taip pat visiems sąmoningiems Lietuvos gyventojams – gamtos mylėtojams.

Tikimės, kad šis pavyzdys paskatins ir kitus pereiti nuo kalbų prie aktyvių darbų ir patiems prisidėti prie šalies vandens telkinių išteklių atkūrimo, paliekant ateities kartoms gražią ir nenualintą, tikrą lietuvišką gamtą.

Š.m. spalio mėn. 22 dieną numatomas visų keturių klubui priklausančių ežerų žuvinimas lydekomis, starkiais bei karosais.

Kviečiame Jus nelikti abejingais ir paremti šią iniciatyvą Jums priimtinu būdu – viešinimu, finansine parama, arba tiesiog mielai kviečiame atvykti ir patiems sudalyvauti žuvinimo procese, prisidedant darbais ir pasisemiant teigiamų emocijų.

Po žuvinimo darbų visi talkininkai bus vaišinami karštais gėrimais ir užkandžiais.

Kontaktinis asmuo – klubo pirmininkas Naglis Miknevičius, tel.: 8 686 39858.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius