-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 19

Knygų mugėje – pokalbiai apie netradicines keliones (nuotraukos)

Šeštadienio rytą „Litexpo“ parodų rūmuose vykstančioje knygų mugėje kelionių mėgėjai turėjo galimybę susipažinti su Kristina Stalnionyte, išleidusia knygą „Kelias į Santjago de Kompostelą“. Konferencijos metu autorė pasakojo apie savo išgyvenimus, patirtus einant Jokūbo keliu Ispanijoje, atsakinėjo į skaitytojų klausimus.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka
Temos: 1 Mugė

Šeštadienio rytą „Litexpo“ parodų rūmuose vykstančioje knygų mugėje kelionių mėgėjai turėjo galimybę susipažinti su Kristina Stalnionyte, išleidusia knygą „Kelias į Santjago de Kompostelą“. Konferencijos metu autorė pasakojo apie savo išgyvenimus, patirtus einant Jokūbo keliu Ispanijoje, atsakinėjo į skaitytojų klausimus.

Konferenciją pradėjo Ispanijos ambasados misijos vadovo pavaduotojas Manuel Hernandez Gemallo, trumpai nupasakojęs klausytojams, kas yra Jokūbo kelias. Tai – piligriminis kelias, besitęsiantis šimtus kilometrų, kurį piligrimai eina pėsčiomis, važiuoja dviračiais ar joja arkliais. Svarbiausioji kelio dalis esti šiaurinėje Ispanijoje, mažiausias atstumas, turimas įveikti pėsčiomis norint gauti bažnyčios išduodamą pažymą siekia šimtą kilometrų. Pasak M.H.Gemallo, į šį kelią galima pažvelkti keliais aspektais – turistiniu, istoriniu, mitologiniu.

Žodį tarė ir Lietuvos teatro bei kino režisierius Jokūbas Vilius Tūras, Jokūbo keliu žengęs net trejetą kartų. Režisierius pasakojo savo nuotykius, patirtus keliaujant, lygino paties keliones. Paskutinysis J.V.Tūro žygis į Santjago de Kompostelą prasidėjo nuo Žirmūnų – taip juokavo menininkas. Pastaroji kelionė truko 205 dienas, jos metu režisierius pėsčiomis įveikė per 4500 kilometrų. Menininkas savo planuose numato filmo apie šį žygį kūrimą.

Renginyje dalyvavusi žurnalistė Neringa Skrudupaitė klausytojų nuotaiką kėlė linksmomis citatomis, rastomis K.Stalnionytės knygoje, o autorės kūrinį ji pavadino „kultūriniu fenomenu“.

Pasak pačios K.Stalnionytės, keliaudamas Jokūbo keliu save pažįsti taip, kaip pažintum galbūt tik po dešimties metų. „Kiekvieną naktį sapnuodavau, kaip valgau, ir beveik kasnakt – kaip skrendu,“ – į klausimą, kokie sapnai apnikdavo autorę kelionės metu, atsakė Kristina. Maisto trūkumą ir pečius slegiančią kuprinę autorė įvardino kaip didžiausius kelionės sunkumus. Pasak rašytojos, Jokūbo kelias – tai gyvenimo mokykla, kurią išgyventi gali ne kiekvienas.

Darius Liutkus, Lietuvos piligrimų bendruomenės pirmininkas, K.Stalnionytės knygos sėkmę paaiškino nesunkiai: „Kelionių apžvalgos ir dienoraščiai nuolat tampa didžiausiais pasaulio bestseleriais,“ – sakė jis.

Renginiui einant į pabaigą didelė klausytojų dalis išreiškė norą patys žengti Jokūbo keliu, buvo supažindinti su informacija, kaip reikėtų tai padaryti. Konferencijai pasibaigus klausytojai vaišinosi Ispanijos ambasados Lietuvoje siūlomu vynu ir užkandžiais, K.Stalnionytė noriai dalijo autografus skaitytojams.

Tekstas: Viktorija Navickaitė

Nuotraukos: Mantas Černiauskas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius