Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 24

Knygų mugėje – sparnuota Sigutės Ach kūryba

Knygų mugės metu visi norintieji galėjo  pabendrauti su labai miela ir šilumą spinduliuojančia menininke – Sigute Ach.  Dailininkės ir pasakų vaikams rašytojos kūriniai gerbėjus...
Temos: 1 Mugė

Knygų mugės metu visi norintieji galėjo  pabendrauti su labai miela ir šilumą spinduliuojančia menininke – Sigute Ach.  Dailininkės ir pasakų vaikams rašytojos kūriniai gerbėjus džiugina beveik dvi dešimtis metų, o didžiulė knygų mugės lankytojų eilutė siekiant gauti autografą dar kartelį įrodė, kad Sigutės Ach populiarumas neišblėso.

Juokais nerimčiausia Lietuvos kūrėja vadinama Sigutė Ach su malonumu sutiko atsakyti į keletą klausimų.

Kodėl leidyklos „Nieko rimto“ simbolis yra sparnuota karvutė?

–  Mintis leidyklos simboliu pasirinkti sparnuotą karvutę kilo atsitiktinai. Tuo metu ant stalo gulėjo užrašinė su nupaišyta sparnuota karvute, o kadangi leidykla buvo įvardyta kaip „Nieko rimto“ – nepaprastų savybių karvutė puikiai tiko. Be to, ši karvutė simbolizuoja svajones, kurios nors ir rimtesnės bei „sunkesnės“ už kitas, tačiau vertos išsipildymo, lygiai kaip ir karvutė verta galimybės paskraidyti.

 Koks Jūsų vaikystės knygų autorius buvo mėgstamiausias?

– Vaikystėje skaičiau daug knygų, tačiau labiausiai mėgau rašytojos Tove Marika  Jansson kūrybą.

–  Gal šios rašytojos perskaitytos knygos prisidėjo prie dabartinės kūrybinės veiklos?

–  Taip, manau, kad vaikystėje perskaitytos knygos lavino vaizduotę ir po truputį augino kūrybinį pradą, kurį dabar galiu skleisti pati rašydama ar iliustruodama knygas. Kiekviename knygos puslapyje apsigyvenęs herojus yra rankų darbo kūrinys, todėl nupaišytas su didele meile ir šiluma.

–  Kokių staigmenų paruošėte Jūsų knygų gerbėjams šiais metais?

–  Visas kūrybines jėgas dabartiniu metu buvome sutelkę aksesuarų gamybai, knygų mugės lankytojai galėjo įsigyti ne tik kišeninius kalendoriukus ar skirtukus, tačiau ir megztas kojines ar pirštines, draugus nudžiuginti „Sparnuotais“, „Angeliškais“, „Siautulingais“ ir kt. rinkinukais, susidedančiais iš užrašinių, reprodukcijų, magnetukų.

Tie, kurie šiais metais nespėjo aplankyti dailininkės ir pasakų vaikams rašytojos stendo, galės tai padaryti kitais metais. Kas žino, gal Sigutė Ach nustebins savo knygos debiutu?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius