Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 12

Kovo 11-ąją Vilniaus centre – 100 metrų ilgio linkėjimas Lietuvai

Kovo 11-ąją, antradienį, sostinės V.Kudirkos aikštėje praeivius traukė įdomus vaizdas: 100 metrų ilgio juosta, prie kurios būriavosi tiek mažieji, tiek vyresnio amžiaus žmonės....

Kovo 11-ąją, antradienį, sostinės V.Kudirkos aikštėje praeivius traukė įdomus vaizdas: 100 metrų ilgio juosta, prie kurios būriavosi tiek mažieji, tiek vyresnio amžiaus žmonės. Vilniaus liberalaus jaunimo organizacija renginio „Mes Lietuvai“ metu kvietė visus besimėgaujančius puikia šventinės dienos atmosfera įamžinti savo meilę Lietuvai parašant linkėjimą. Jaunesnieji ar dar ne visai rašyti mokantys vaikai piešė Lietuvos simbolius, vyresnieji – linkėjo stiprybės, ryžto bei gražios ateities, rašė eiles. Ne vienam ši akcija sukėlė šiltų emocijų, dalyviai dalinosi prisiminimais apie pirmąją 1990 m. kovo 11-ąją, Lietuvos laisvės kelią. Prie idėjos prisijungė ir reginiu susižavėję užsieniečiai iš Japonijos, Pakistano bei Belgijos, piešę savo šalių ir Lietuvos vėliavas. Įspūdingiausius linkėjimus  parašiusiems renginio dalyviams buvo įteikiamos atminimo apyrankės.

„Renginio metu netrūko šypsenų, juoko ir geros nuotaikos, kas ir buvo viena pagrindinių idėjų. Šventinė nuotaika tvyrojo kiekvieno, atėjusio pasivaikščioti centrinėmis miesto gatvėmis, širdyse. Girdėjome daug paskatinimų bei padėkų, jog esame pilietiški, tad džiaugiamės sugebėję įprasminti šią nuostabią šventę.“ - sakė renginio organizatorė, Vilniaus liberalaus jaunimo organizacijos pirmininkė Laura Radavičiūtė.

Renginio eigoje ne vienas jo dalyvis teiravosi apie idėjos tęstinumą: parodą ar ekspoziciją internete. Viena iš organizatoriams kilusių idėjų – galimybė linkėjimų juostą eksponuoti Seime ar Vilniaus miesto savivaldybėje, kur šių institucijų nariai patys galėtų pasidžiaugti ir pasisemti įkvėpimo ateities darbams. „Sulaukėme ne vieno įspūdingo palinkėjimo, kuriais nepasidalinti tiesiog neįmanoma. Stengsimės, jog linkėjimų juosta dar kartą išvystų dienos šviesą ir leistų visiems pasidžiaugti orginaliomis miestiečių mintimis ir linkėjimais.“ - sakė pirmininkė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius