Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 07

„Kruvinos vestuvės“ – šokio spektaklis pagal tango ritmą (nuotraukos)

Gruodžio 10 d. (šeštadienį) 18.30 val. Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro scenoje bus rodomas šokio spektaklis, kurio libretą ir choreografiją sukūrė populiaraus televizijos projekto „Šok su manimi“ vertinimo komisijos narys Jurijus Smoriginas.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka
Temos: 1 Teatras

Gruodžio 10 d. (šeštadienį) 18.30 val. Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro scenoje bus rodomas šokio spektaklis, kurio libretą ir choreografiją sukūrė populiaraus televizijos projekto „Šok su manimi“ vertinimo komisijos narys Jurijus Smoriginas.

Jei kas paklaustų, ar vertėtų pažiūrėti šį šokio spektaklį, atsakytume – tikrai taip. Pirmiausia, „Kruvinose vestuvėse“ skamba tango karaliumi tituluojamo Astoro Piacolos muzika.  Šio argentiniečių kompozitoriaus Tango nuevo –  tai išrastas stilius, kuriame  klasika derinama su argentiniečių muzika ir kuri pasižymi neįprastu ritmu. Tai temperamentinga, energinga, persmelkta nuojautų, verianti muzika.

Įdomi ir išraiškinga choreografija. Daug masinių choreografinių tango kompozicijų, solinių numerių – aistringų tango duetų. Spektaklyje šoks būrys veržlių ir energingų šokėjų profesionalų: tai pirmą kartą atliksianti pagrindinį vaidmenį Aušra Krasauskaitė (Nuotaka), Ričardas Jankevičius (Leonardas), Jolanta Milčienė (Leonardo žmona), Valdemaras Marcinkus (Jaunasis), Rasa Želnytė (Jaunojo motina), Gintaras Kistienas (Jaunosios tėvas). Nuo šokio „piešinių“ neleis atsikvėpti ir kiti Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro baleto šokėjai Kristina Gudelytė, Viktorija Gulnickaja, Ramona Valiūtė, Giedrė Šidlauskė (Merginos), Aleksej Grechov, Aurelijus Liškauskas (Vaikinai).

Spektaklyje panaudota Frederiko Garsijos Lorkos – garsaus ispanų poeto ir dramaturgo, aktoriaus ir režisieriaus, dailininko ir muzikanto – sukurta meilės istorija. Jo efektinga kūryba, kurioje tradicija dera su modernumu, tikrovė persipina su mitais, yra plačiai pripažinta visame pasaulyje. Šį kartą aistringos meilės istorija atkeliavo ir iki Muzikinio teatro scenos, nes „Kruvinų vestuvių“ choreografas Jurijus Smoriginas papasakojo naują jos versiją pagal tango ritmą.

Prieš trejus metus šokio spektaklio „Kruvinos vestuvės“ premjeriniai spektakliai su didžiuliu pasisekimu parodyti Klaipėdoje, Juodkrantėje, Palangoje. Pagaliau šis pastatymas vėl atnaujintas, tad  belieka gruodžio 10 d. 18.30 val. apsilankyti Muzikiniame teatre Klaipėdoje (Danės g. 19) ir patiems įsitikinti, ar  spektaklio privalumai išvardinti teisingai, ar tai tik reklaminiai „saldainiukai“.

Nijolė Jačėnienė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius