Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 15

Kultūros naktyje - naktiniai bažnyčių siluetai iš visos Lietuvos

Savaitgalio nekantriai laukiantys vilniečiai ir miesto svečiai turėtų iš anksto pasirūpinti patogia avalyne – naktį iš birželio 18-osios į 19-ąją įvairiose miesto vietose vyksiančiuose „Tebūnie naktis!“ renginiuose savo kultūrinius projektus pristatys rekordinis skaičius meno atstovų.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Savaitgalio nekantriai laukiantys vilniečiai ir miesto svečiai turėtų iš anksto pasirūpinti patogia avalyne – naktį iš birželio 18-osios į 19-ąją įvairiose miesto vietose vyksiančiuose „Tebūnie naktis!“ renginiuose savo kultūrinius projektus pristatys rekordinis skaičius meno atstovų.

Tradiciniame, jau penktus metus iš eilės vykstančiame naktinių kultūros renginių maratone šiais metais su kitais „naujokais“ debiutuos ir fotografas Vytautas Kandrotas, šventos Onos bažnyčioje pristatysiantis fotografijų parodą „Bažnyčių šviesa“. Fotografo užfiksuotais naktiniais gražiausių šalies bažnyčių vaizdais parodos lankytojai galės mėgautis iki pat Oninių šventės (liepos 26 dienos).

„Naktines fotografijas nėra taip paprasta daryti, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio, – pasakoja V.Kandrotas. – Fotografavimui tinkamiausias laikas, kuomet dangus tamsėja, bet dar ne visiškai nesutemę. Fotografai šį laikotarpį vadina „blue hour" – mėlynąja valanda, bet iš tikrųjų Lietuvos geografinėse platumose tai sudaro vos 20-30 minučių“.

V. Kandrotui labiausiai įsiminė Zapyškio (Kauno r.) senosios bažnyčios fotografavimas, kuomet fotografui kartu su klebonu Antanu Mickevičiumi teko nelengva užduotis bažnyčią apšviesti žvakių šviesomis. Tačiau galutinis rezultatas buvo vertas pastangų – pasigėrėti nuostabiu vaizdu traukė vietiniai gyventojai, greitį mažino ar šalikelėse stodavo ir plentu važiuojantys automobiliai.

Anot parodos autoriaus, sumedžioti tobulą naktinės bažnyčios kadrą iš tiesų dažnai trukdė ir tai, kad dėl ekonominių sumetimų net ir turinčios įrengtą apšvietimo sistemą bažnyčios ne visada būdavo apšviestos. Tad kai kurios bažnyčių naktines fotosesijas tekdavo iš anksto aptarti ir suderinti su jų klebonais.

Įspūdingus didingų Lietuvos bažnyčių naktinius siluetus bei iš jų sklindančios šviesos blyksnius bus galima pamatyti jau šį šeštadienį nuo 21 iki 03 valandos. Visi šeštadieniniai naktinėtojai ir parodos lankytojai bus kviečiami rinkti ir jiems labiausiai patikusią bažnyčią. Savo palankumą vienai ar kitai fotografijai bus galima išreikšti įmetant bet kokio nominalo monetą į aukos dėžutę, stovinčią prie kiekvienos nuotraukos. Surinktos aukos bus įteiktos fotografijose įamžintoms bažnyčioms. Analogiškas balsavimas vyks ir socialiniame tinkle Facebook, profilyje „153 graži Lietuva“.

Susitiksime naktyje!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius