Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 14

Kūrybinių dirbtuvių logotipo kūrimo konkurse susirungė daugiau nei 100 Lietuvos moksleivių

Meninio ugdymo veiklą vaikams ir suaugusiems Vilniuje vykdančios „Būstovizija kūrybinės dirbtuvės“ savo logotipo kūrimą patikėjo Lietuvos moksleiviams. Po tris mėnesius trukusio...

Meninio ugdymo veiklą vaikams ir suaugusiems Vilniuje vykdančios „Būstovizija kūrybinės dirbtuvės“ savo logotipo kūrimą patikėjo Lietuvos moksleiviams. Po tris mėnesius trukusio konkurso, kuriame varžėsi vaikai iš visos šalies, keturiolikmetės Emilijos Smitriūtės iš Jonavos Jeronimo Ralio gimnazijos sukurtas logotipas buvo pripažintas geriausiu. Šis ir antrą bei trečią vietas laimėję logotipai, adaptuoti dizainerių, taps realaus „Būstovizija kūrybinių dirbtuvių“ logotipo pagrindu.

Konkursą laimėjusiame logotipe meniškai pavaizduotas dirbtuvių pavadinimas „Būstovizija kūrybinės dirbtuvės“. Pavadinime teksto raidės paverstos pieštukais, o besisupanti mergaitė atspindi kūrybišką, linksmą bei žaismingą nuotaiką. Nugalėjusio logotipo autorė per finalinį konkurso renginį apdovanota 150 litų vertės dovanų kuponu apsilankyti „Būstovizija kūrybinėse dirbtuvėse“. Antrąją ir trečiąją vietas užėmusios dalyvės Karolina Tabero (17 m.) ir Dorota Kalaševska (16 m.) apdovanotos 100 ir 75 litų vertės kuponais. Taip pat visos trys prizininkės gavo dekupažo ir dailės priemonių rinkinius, įsteigtus „Būstovizija kūrybinių dirbtuvių“ bei „O‘Pen Lietuva“.

„Logotipas vertinimo komisiją sužavėjo, kadangi puikiai atitinka konkurso reikalavimus – yra aiškus, informatyvus ir, svarbiausia, atitinka kūrybinių dirbtuvių dvasią. Savo dirbtuvėse siekiame ugdyti meninį pajautimą, gebėjimą kurti, skatinti jose besilankančius atskleisti savo gabumus. Todėl manau, kad patikėti mūsų logotipą kurti vaikams, kurie geba į pasaulį pažvelgti iš kitos pusės ir sugalvoja idėjų, kurios net neateitų į galvą suaugusiajam, buvo labai gera mintis“, – sako „Būstovizija kūrybinių dirbtuvių“ vadovė Dovilė Lapytė-Jaščembskienė.

Iš viso konkurse, kuriam darbus pateikti buvo galima nuo 2013 m. spalio iki gruodžio, varžėsi 105 piešiniai. Juos atsiuntė 5-17 metų amžiaus vaikai iš 13 mokyklų, įsikūrusių Vilniuje, Marijampolėje, Jonavoje, Jurbarke, Užventyje, Kazlų Rūdoje, Vilniaus, Širvintų ir Vilkaviškio rajonuose. Renkant geriausią logotipą, atsižvelgta į keletą aspektų – logotipo originalumą, estetiškumą ir tai, ar jis atitinka „Būstovizija kūrybinių dirbtuvių“ įvaizdį.

Šeštadienį laisvalaikio ir prekybos centre „Panorama“ surengtame baigiamajame konkurso renginyje, kuriame apsilankė apie 300 svečių, koncertavo Stano, Vilniaus Jeruzalės mokyklos vaikų dainų ir šokių ansamblis „Patrepsėlis“, Lietuvos vaikų ir jaunimo centro (LVJC) flamenko šokių kolektyvas „Solea“, LVJC Baleto studijos šokėjos, „Būstovizija kūrybines dirbtuves“ lankantys vaikai. Renginio metu taip pat apdovanoti kūrybiškiausio, kruopščiausio, architektūriškiausio piešinio autoriai, jauniausias dalyvis, „Facebook“ lankytojų išrinktų darbų autoriai. Net 200 kvietimų atvykti į „Būstovizija kūrybines dirbtuves“ padovanota renginio dalyviams.

„Būstovizija kūrybinės dirbtuvės“ įkurtos 2008 m. Jose rengiamos įvairių meninio ugdymų veiklų pamokos vaikams ir suaugusiems. Tarp šių veiklų – tapyba, keramika, viršglazūrinis piešimas, tapyba ant šilko, dekupažas, mini keramika, stiklo dekoravimas, mozaika, muilo gamyba, drabužių dizainas, žvakių kūrimas, kiaušinių dekoravimas vašku. Pamokos vykdomos nedidelėse grupelėse, kad geriau atsiskleistų žmogaus kūrybiškumas. Taip pat dirbtuvės organizuoja gimtadienius, dienos stovyklas, mergvakarius, įmonių šventes, komandos formavimo mokymus.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius