Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 10 /15:40

Laisvės gynėjų dienos minėjimo renginiai prasidės parodos „Jei prireiks – Ginsime vėl!“ atidarymu

Laisvės gynėjų dienos minėjimo renginiai Vilniaus televizijos bokšte prasidės sausio 11 dieną 11 valandą piešinių parodos „Jei prireiks – Ginsime VĖL!“ atidarymu. Ebru technika...

Laisvės gynėjų dienos minėjimo renginiai Vilniaus televizijos bokšte prasidės sausio 11 dieną 11 valandą piešinių parodos „Jei prireiks – Ginsime VĖL!“ atidarymu. Ebru technika vaikų sukurtus piešinius profesionalių dailininkų potėpiai pavertė išskirtiniais kūriniais, menančiais istorinius 1991-ųjų įvykius. Jie bus eksponuojami prie muziejinės ekspozicijos Sausio 13-osios aukoms atminti.

VšĮ „Meda Project“ jau ketvirtus metus organizuojanti socialinį neformalaus ugdymo projektą „Ebru menas – tapymas ant vandens“ Klaipėdos regiono vaikus dar vasarą sukvietė į Kuršių Nerijos nacionaliniame parke įsikūrusias Ebru meno vasaros dirbtuves. VšĮ „Meda Project“ direktorė Eglė Veršninienė pasakojo jiems apie lietuvių kovas už laisvę, klausinėjo, ką jie apie tai žino ir kaip tai supranta, ir pamokė kurti piešinius ant vandens su jūrų dumbliais. Jų darbus užbaigti padėjo dailininkai Jurga Koscovienė, Darius Tamkevičius, Raimundas Lamsaitis.

„Menas turi ypatingą galią. Mes įgyvendinome idėją suburti skirtingas kartas, perduoti vaikams meninę ir istorinę patirtį. Visi kūriniai – tai 1991 metų kovų už laisvę atminties įamžinimas“, – sako VšĮ „Meda Project“ direktorė Eglė Veršninienė.

Parodos atidaryme dalyvaus ir Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų mechanizuotosios brigados „Geležinis vilkas“ Dižiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotojo pestininkų bataliono 3 pestininkų kuopos vadas Gediminas Ališauskas, kuris detaliai supažindins vaikus su Sausio 13-tos dienos įvykiais, šnekėsis istorinėmis temomis, drauge apžiūrės muziejinę ekspoziciją, aplankys Vilniaus televizijos bokšto gynėjų žuvimo vietas. Vėliau parodos dalyviai prisijungs prie žmonių, pasitinkančių 23-iojo tarptautinio pagarbos bėgimo „Gyvybės ir mirties keliu“ dalyvius.

Vaikų piešiniai muziejinę ekspoziciją Sausio 13-osios aukoms atminti papildys jau ne pirmą kartą. Prieš metus čia buvo atidaryta Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro drauge su Švietimo ir mokslo ministerija rengiamo konkurso „Lietuvos kovų už laisvę ir netekčių istorija“ dalyvių paroda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius