-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 10

Laisvės paieškos „Ar gera būti marionete?“ renginyje (nuotraukos)

Pagaliau įvyko renginys ,,Ar gera būti marionete?". Apie reingį plačiau skaitykite čia. Nustebino, kad viskas vyko neformalioje aplinkoje, nors temos buvo tikrai rimtos. Dalyviai sakė, kad vien sėdėjimas tokioje aplinkoje nuteikia teigiamai, nes nereikia sėdėti ramiai it paskaitoje ir iš nuobodulio graužti nagų.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Pagaliau įvyko renginys ,,Ar gera būti marionete?".  Apie reingį plačiau skaitykite čia. Nustebino, kad viskas vyko neformalioje aplinkoje, nors temos buvo tikrai rimtos. Dalyviai sakė, kad vien sėdėjimas tokioje aplinkoje nuteikia teigiamai, nes nereikia sėdėti ramiai it paskaitoje ir iš nuobodulio graužti nagų.

Viskas vyko aktyvaus laisvalaikio centro ,,Kablys" vienoje iš patalpų. Nors organizatoriai prasitarė, kad atėjus ryte galima buvo į ragą sušalti, džiaugėsi, kad spėjo prišildyti salę kiek įmanoma dar prieš susirenkant klausytojams. Ta proga pertraukų metu buvo dalinama arbata bei organizuoti žaidimai.

O pačios paskaitos buvo tikrai įdomios. Žurnalistas Artūras Račas pasakojęs apie žurnalistikos laisvę, siūlė abiturientams (kurie ruošiasi būti žurnalistais) dar kartą persvarstyti, ar tikrai jie to nori. Nes būti geru žurnalistu tai nereiškia paimti bet kokį straipsnelį ir parašyti bet ką, būti geru (tokiu, kuris gali save pilnai išlaikyti, ir užsidirbti) žurnalistu reiškia atiduoti šiai profesija visą save. Jis pastebi vis dažnėjantį jaunųjų žurnalistų aplaidumą, tarkim, Seimo posėdis baigsis 18 val., jo metu bus nutarta kas svarbaus, o dauguma jaunųjų žurnalistų jau 17.40 val. pradeda žvilgčioti į laikrodį.

Aušra Maldeikienė dalinosi patirtimi, kurios įgijo Maskvos universitete, pasakojo, kas jai yra laisvė ir kodėl ji svarbi mums, gailėjosi, kad mokiniai nebemoka argumentuotai prieštarauti ir ima viską, ką duoda, net jei tai ir būtų didžiausia nesąmonė.

Anties lyderis A.Kaušpėdas pasakojo apie vidinę laisvę, kas yra dievai, kaip būti laimingu ir kaip susikurti harmoniją aplink save. Aiškino, iš kur mes esam kilę, kaip reikėtų keistis, kokias klaidas ir atvirkščiai - tiesas - įrodė senieji filosofai. Be viso to, buvo smagu išvysti  Viliaus Alesiaus ir Girdvydo Dainio veidus, besisukiojančius aplinkui. Žavėjo žymių žmonių paprastumas - neprašė išskirtinių sąlygų - nei švaresnės kedės, nei geresnės aparatūros, nei dar ko. Sėdėjo kartu tarp klausančiųjų ir dažniau rinkosi kalbėjimą be mikrofono.

Lietuvos mokinių parlamentas džiaugėsi, kad į tokį renginį atvyko gan nemažai žmonių, jų buvo virš 50, džiaugėsi ir tuo, kad žmonės noriai diskutavo su vedančiaisiais. Viso renginio metu kabėjusi marionetė galų gale išsilaisvino nuo ją laikiusių pančių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius