-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 03

Lektorius Mindaugas Viduguris: „Paprasčiausias „ačiū“ gali sukurti tarpusavio ryšį“

Ruduo jau lipa ant kulnų ir daugelis moksleivių su nerimu laukia naujų mokslo metų pradžios. Antradienio popietę marijampoliečiams buvo suteikta puiki proga pasisemti daug...
Pokalbis su Mindaugu Vidugiriu
Pokalbis su Mindaugu Vidugiriu

Ruduo jau lipa ant kulnų ir daugelis moksleivių su nerimu laukia naujų mokslo metų pradžios. Antradienio popietę marijampoliečiams buvo suteikta puiki proga pasisemti daug energijos ir ryžto eiti į mokyklą, motyvacinėje paskaitoje, kurią vedė Lietuvoje žinomas lektorius Mindaugas Vidugiris. Paskaitą organizavo viešoji įstaiga „Sveikatingumo idėjos“ pagal Europos Sąjungos programos „Veiklus jaunimas“ finansuotą projektą „Virtualus asistentas“.

Jau ir pats lektorius yra labai įdomus žmogus ir kalbėdamas palietė daugybę temų. Įsivaizduokite, jis – vegetaras, kiekvieną dieną nešioja skirtingas kojines ir saldumynus valgo tik iki 10 val.! Pabrėžęs, kad dienos rėžimas yra būtinas, renginio pranešėjas patarė eiti miegoti 22 val. ir keltis 5 val., nes ankstyvą rytą gali pamiršti visą pasaulį ir skirti šiek tiek laiko sau arba nudirbti svarbiausius darbus. Juk ne be reikalo sakoma: „Rytas už vakarą protingesnis“.

O pasinaudojus šia lietuvių liaudies išmintimi, galima kokybiškiau padaryti daugelį darbų. Taip pat tik atsikėlus reikėtų padėkoti visiems ir už viską! Ir tai nepamiršti daryti kiekvieną rytą, nes tai padarius visa diena tampa šviesesnė.

Mindaugas Vidugiris apie pačią mokymo sistemą yra gana griežtos nuomonės. Pasak jo, mokykla yra tarpusavio santykiai, kurie kuria tolimesnį socialinį gyvenimą. Savo bendravimo įgūdžius mokiniai tobulina ne tik mokyklos suole, bet ir savanoriaudami ar dalyvaudami popamokinėje veikloje. 

Bet kokiu atveju, bendravimas yra vienas iš svarbesnių dalykų gyvenime, kurio galima išmokti mokykloje. Svarbiausiais komponentais kuriant santykius, lektorius įvardino akių kontaktą ir šypseną. Tiesus žvilgsnis kuria savimi pasitikinčio žmogaus įvaizdį, kuris žavi kitus, o nuo veido nedingstanti šypsena ir komplimentų sakymas daro žmogų nuoširdesniu bei malonesniu. Lektorius ne kartą priminė, kad paprasčiausias „ačiū“ gali sukurti tarpusavio ryšį.

GRETA GELGOTAITĖ

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius