Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 04

Lietuvos „beatbox“ čempionatas šiais metais smogė visu pajėgumu (nuotraukos)

Gruodžio antra diena – penktadienis – ilgam liks įsirėžusi daugelio atminty. Nes būtent tą kart klubas G vienam vakarui buvo virtęs kosmine stotimi, kurioje „beatbox‘o“ čempionato dalyviai savo pasirodymais skraidino publiką į padanges.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Gruodžio antra diena – penktadienis – ilgam liks įsirėžusi daugelio atminty. Nes būtent tą kart klubas G vienam vakarui buvo virtęs kosmine stotimi, kurioje „beatbox‘o“ čempionato dalyviai savo pasirodymais skraidino publiką į padanges.

Jau antrus metus iš eilės IAL organizuojamą „beatbox‘o“ čempionatą vedė Svaras, bet šįsyk komisija buvo kitokia nei pernai. Šiais metais dalyvius vertino Jim Wilde, 2010 metų čempionato nugalėtojas GON, Mark Splinter ir Andrius Janas Anušauskas.

Dalyviai, norintys dalyvauti čempionate, rinkosi jau nuo 20 valandos, nes 20.30 val. prasidėjo atrankinis etapas, kuriame iš visų norinčių dalyvauti buvo atrinkta tik šešiolika publikos dėmesio labiausiai nusipelniusių dalyvių.

Didysis šešioliktukas pasirodymus pradėjo 22.40 val., kovos vyko 1 prieš 1 , du išėjimai po 60 sekundžų, taigi iš viso tik dvi minutės įrodyti savo pranašumą. Ir nepraėjus dar nė vienai valandai puse dalyvių jau buvo pasitraukę iš čempionato, o kiti nerimastingai lūkuriavo ateinančių ketvirtfinalio kovų. Išmušus vidurnakčiui visi dalyviai po pertraukos vėl susirinko tęsti akistatas su iš ties lygiaverčiais priešininkais. Nors visi dalyviai tikrai turėjo ką parodyti, laimėti visi vis tiek negalėjo, pusfinalį pasiekė tik keturi dalyviai: Lauris beatbox, Nonzo, Dani ir Switchas. Įtampa tiesiog tvyrojo ore, nes visi puikiai suprato šių kovų milžinišką vertę - dalyvavimą finale. Komisija viso čempionato metu vertino pagal tuos pačius kriterijus, bet pusfinaliuose buvo itin sunku išrinkti, kuris dalyvis yra vertesnis finalo pagal techniškumą, originalumą, stilių įvairovę, flow, mikrofono valdymą ir sceninį įvaizdį.

Visgi įrodę savo sugebėjimus į finalą prasibrovė Nonzo ir Switchas. Prieš finalą dar vyko kova ir dėl tikrai garbingos trečiosios vietos, po Deni ir Laurio kovos komisijos nuspręsto rezultato dar niekas nežinojo, jis buvo paskelbtas tik po finalo. O finale jau iki tol gerokai kunkuliavęs aistrų katilas tuomet beprotiškai užvirė. Abėjingu tuomet salėje neliko nei vieno. Tiesa, finale taisyklės kiek keitėsi, vienas kito verti finalininkai tam, kad įrodytų, kuris yra vertesnis pergalės, turėjo šiek tiek daugiau laiko, du išėjimus po 90 sekundžių, taigi iš viso 180 sekundžių arba 3 minutes įrodyti, jog esi verčiausias čempiono titulo.

Finalinius pasirodymus visi stebėjo it sulaikę kvapą, nes kiekvienas garsas tada buvo svarbus. Ir prabėgus iš viso 360 abiejų dalyvių pasirodymų sekundžių, komisija jau žinojo, kuris dalyvis iš čempionato išeis ne tik pakelta galva, bet ir su čempiono titulu.

Ant scenos susirinkusi visa komisija tampė tiek dalyvių tiek žiūrovų paskutinius kantrybės siūlelius, kol galiausiai buvo paskelbta, jog 3-iąją vietą laimėjo Deni, 2-ąją Switchas, o 2011 metų čempionu tapo Nonzo!

Beje, pertraukų metu žiūrovams nuobodžiauti tikrai neteko, šiais metais renginyje taip pat dalyvavo ir grupė „Tie Geresni“ ,  Sharunas Lé Datenis, DJ Vezhlas, GATVĖS LYGA SOUNDSYSTEM, DJ Mettisco, specialų pasirodymą buvo paruošęs ir pernai metų nugalėtojas GON.

Dar prieš apdovanojant šių metų čempioną GON, sveikindamas visus dalyvavusius, užsiminė, jog reikia išlįsti iš „youtube“, kad nereikėtų bijoti eksperimentuoti, ieškoti savęs ir savitų, išskirtinių būdų kaip pateikti lietuviškąji beatbox‘ą.

Belieka laukti kitų metų ir tikėtis, kad ateinantis čempionatas į sceną atves dar daugiau talentingų jaunuolių, parodysiančių, kad Lietuvoje beatbox kultūra dar ir kaip gyva!

Nuotraukų autorė: Ugnės Gaidytės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius