Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 01

Lietuvos ir Ukrainos vaikai apie tautų vienybę kalbės vaizdų kalba

Pernai didelio susidomėjimo sulaukęs Lietuvos vaikų ir jaunimo centro ir Ukrainos jaunimo organizacijos „Širdis prie širdies“ tarptautinis piešinių, plakatų ir fotografijų...
Temos: 1 Vaikai

Pernai didelio susidomėjimo sulaukęs Lietuvos vaikų ir jaunimo centro ir Ukrainos jaunimo organizacijos „Širdis prie širdies“ tarptautinis piešinių, plakatų ir fotografijų konkursas „Planetoje draugauja vaikai“ šiais metais rengiamas antrą kartą. Lietuvos moksleiviai ir studentai kviečiami vaizdžiai kalbėti apie tautas, kuriose kiekvienas galėtų gyventi taip, kaip įsivaizduoja geriausiai. Todėl tęsiant konkurso temas apie draugystę tarp šalių, sveikatą ir saugumą gyvenamoje aplinkoje, siekiama suteikti galimybę abiejų šalių vaikams susipažinti su skirtingomis kultūromis, menine kalba stiprinti tautų draugystę ir aktyviai veikti visuomeniniame gyvenime.

Pasak konkurso organizatorės Lietuvoje, LVJC direktoriaus pavaduotojos Dalios Navikienės, pernai į šį konkursą iš Lietuvos buvo sulaukta per 300 darbų iš daugiau nei 75 įstaigų, o Ukrainoje atsiųstų darbų skaičius viršijo kelis tūkstančius. Vasaros pradžioje Odesos mieste, Ukrainoje, buvo surengta iškilminga konkurso nugalėtojų iš Lietuvos apdovanojimų ceremonija. Pagrindinėje miesto aikštėje surengta akcija, kurios metu išskleistos 200 metrų ilgio valstybinės Lietuvos ir Ukrainos vėliavos, tomis dienomis Odesoje taip pat vyko ir daugiau lietuvių ir ukrainiečių vaikams skirtų renginių. Tikimasi, kad ir šiais metais konkursas bus toks pat spalvingas, įdomus ir sėkmingas, – įspūdžiais dalinosi D. Navikienė.

Norintys dalyvauti (10–20 m.) vaikai ir jaunimas kviečiami parengti piešinį, plakatą arba nuotrauką ir iki š. m. balandžio 19 d. nurodant konkurso pavadinimą „Planetoje draugauja vaikai“ atsiųsti į Lietuvos vaikų ir jaunimo centrą (Konstitucijos pr. 25, Vilnius, LT–08105). Konkurso nugalėtojai bus paskelbti iki birželio mėnesio pirmos dienos. Žiuri atrinktų geriausių darbų autoriams bus įteikti nugalėtojų diplomai ir rėmėjų įsteigti prizai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius