Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 02

„Lietuvos ryto“ komandos palaikymo šokėja: „Merginos atėjo šokti, o ne susirasti vyro“

Vis garsiau imant kalbėti apie artėjantį Lietuvoje vykstantį Europos krepšinio čempionatą norisi prisiminti ir tuos, kurių žiūrėdami rungtynes per televizorių dažnai nepamatome, nes mums parodo reklamą, tačiau gyvai rungtynes stebintieji jų pasirodymais mėgaujasi ne mažiau nei pačiomis rungtynėmis...
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Vis garsiau imant kalbėti apie artėjantį Lietuvoje vykstantį Europos krepšinio čempionatą norisi prisiminti ir tuos, kurių žiūrėdami rungtynes per televizorių dažnai nepamatome, nes mums parodo reklamą, tačiau gyvai rungtynes stebintieji jų pasirodymais mėgaujasi ne mažiau nei pačiomis rungtynėmis. Palaikymo šokėjų komandos – nemenkiau svarbi ir tiesiog neatsiejama krepšinio dalis. Apie šokėjų pasiruošimą, kasdienybę ir planus pasakoja Vaiva Jackūnaitė, savo šokiu palaikanti „Lietuvos ryto“ krepšinio komandą:

– Kokie kriterijai keliami palaikymo komandos šokėjai?

– Esminis kriterijus, žinoma, yra išvaizda – komandoje šokanti mergina turi atrodyti gerai. Be abejonės, mergina turi būti sportiška, lanksti. Ji turi jausti ritmą, nes kitaip negalės gerai šokti. Taip pat ji turėtų būti gabi šokiui.

– Kokių reikalavimų sulaukia mergina, tapusi palaikymo komandos šokėja?

– Be abejonės, mergina turi palaikyti sceninį įvaizdį, atitikti bendrus scenos reikalavimus. Mes turime stebėti savo svorį – nėra aiškaus svorio apribojimo, kiek galime sverti ir kiek jau nebe, tačiau reikalaujama, kad atrodytume estetiškai, gražiai. Taip pat pageidautina, kad plaukai būtų ryškios spalvos, nes tai scenoje gerai žiūrisi. Todėl plaukus tenka dažyti, kad šie būtų ryškūs ir gražūs.

– Kiek laiko užima treniruotės? Ar tai netrukdo studijoms?

– Dažniausiai treniruojamės kasdien po kelias valandas ir per savaitę turime vieną laisvadienį – tai būna trečiadienis. Tačiau kartais būna, jog laisvadienių metu vyksta varžybos, taigi vistiek turime šokti. Negalėčiau pasakyti, kad toks užsiėmimas trukdo studijoms – turime supratingą trenerę, kuriai galima pasakyti, kad, pavyzdžiui, rytoj turiu laikyti egzaminą ir man reikia mokytis ir ji supras – leis neateiti į treniruotę, duos laiko pasimokyti. Juk nieko baisaus šiek tiek užsiėmimų praleisti.

– Galbūt jums tenka pakeliauti kartu su krepšininkais?

– Nors dažniausiai šokame Vilniuje, mat čia žaidžia mūsų komanda, tačiau kartais tenka nuvažiuoti ir į kitus Lietuvos miestus palaikyti savo krepšininkus. Galvojame artimiausiu metu važiuoti į Uteną, o gal ir Alytų… Kartais dalyvaujame palaikymo komandų konkursuose – Latvijoje vykusiame Baltijos šalių komandų čempionate užėmėme antrąją vietą, o „Kiss“ čempionate nugalėtome  ir džiaugėmės pirmąja vieta.

– Šokėjų grupę sudaro vien merginos. Nekonkuruojate?

– Ne, tikrai ne, nėra ko. Visos esam draugės, juk dirbam kartu. Tikrai nėra jokios konkurencijos.

– Tenka pabendrauti su krepšininkais?

– Ne, mes tiesiog atėjusios su jais pasisveikiname. Net nėra tokio ypatingo noro veržtis būtinai su jais bendrauti ar leisti laisvalaikio. Merginos atėjo šokti, o ne susirasti vyro, kaip pas mus dažnai galvojama. Kone visos šokėjos turi vaikinus, taigi tikrai nežiūri į krepšininkus kaip į potencialius draugus. Tiesa, kartais būna, kad ir laisvalaikio metu sutinkame krepšininkus, pavyzdžiui, naktiniuose klubuose. Tada pasisveikiname ir tiek.

– Artėja ypatingas įvykis Lietuvai – organizuojame Europos krepšinio čempionatą. Ar jau pradėjote jam ruoštis? Galbūt numatėte ypatingą programą?

– Kol kas dar nesiruošiame. Turime daug ką nuveikti ir iki čempionato – reikia pabaigti „Eurolygą“, „LKL“, „BBL“ varžybas. Manau, kad šiam renginiui pradėsime ruoštis tik vasarą, kai atsiras daugiau laiko. Čempionate komandas palaikys daug šokėjų grupių iš Lietuvos – šokti ruošiamės ne tik mes, bet ir šokėjos iš Klaipėdos, Šiaulių, Kauno „Žalgirio“ palaikymo komanda ir kitos.

– Šokdama palaikai „Lietuvos ryto“ krepšinio komandą. Pastaroji itin konkuruoja su Kauno „Žalgirio“ komanda, kuri irgi turi savo palaikymo šokėjas. Ar tarp šių dviejų palaikymo komandų taip pat tvyro įtampa?

– Tikrai ne. Su palaikymo komandom viskas kitaip. Mes sugyvenam. „Žalgirio“ palaikymo komandoje šoka pora merginų iš mano buvusio sporto – aerobikos – taigi aš su šia palaikymo komanda sugyvenu labai draugiškai.

– Kaip manai, kaip ilgai šoksi palaikydama krepšininkus?

– Neįsivaizduoju. Manau, kol pajėgsiu, kol tai netrukdys mokslams, kol jausiu norą. Palaikymo komandos šokėjos neturi atitikti amžiaus cenzo, taigi galima šokti tol, kol gerai atrodai. Yra panelių, kurios pas mus šoka septintą sezoną iš eilės. Šokėjų amžius prasideda nuo šešiolikos ir tęsiasi iki dvidešimt šešerių, taigi man dar viskas priešaky.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius