-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 09

„Lofto“ muzikinė duoklė Kurtui Cobainui: „Nirvanos“ dvasios buvo mažai (nuotraukos, video)

Lygiai prieš 18 metų muzikos pasaulis neteko legendinio „Nirvanos" vokalisto Kurto Cobaino (1967-1994). Menų fabrikas „Loftas", dar rudenį pristatęs projektą „Forever 27" talentingų atlikėjų, atsisveikinusių su gyvenimų 27-erių, garbei, balandžio 6 dieną atidavė duoklę K. Cobainui.

Lygiai prieš 18 metų muzikos pasaulis neteko legendinio „Nirvanos" vokalisto Kurto Cobaino (1967-1994). Menų fabrikas „Loftas", dar rudenį pristatęs projektą „Forever 27" talentingų atlikėjų, atsisveikinusių su gyvenimų 27-erių, garbei, balandžio 6 dieną atidavė duoklę K. Cobainui.

Mintis pradėti šį vakarą dokumentiniu filmu „Nirvana" - puiki, tačiau dėl prasto garso ir retkarčiais vėluojančio vaizdo pusantros valandos išties prailgo. Apskritai, koncertą galima suskirstyti į dvi dalis - pagirtiną antrąją ir ne tokią sėkmingą pirmąją. Vakarą pradėję „The Hallways" pirmiausia atliko dvi savo dainas, tačiau vietoj plojimų išgirdo „Lofto" minią šaukiant „Nirvana!". Po jų sekė merginų, Agnės ir dueto „Volumtears", pasirodymai, vis dėlto jie nė iš tolo nepriminė garsiosios grupės stiliaus (peršasi išvada, jog „Nirvana" nebuvo jų jaunystės dienų muzika), o ir dainų žodžiai pynėsi.

Labiausiai nustebino jaunųjų „Second Riot" pasirodymas - ketveriukė muzikantų su raudonplauke vokaliste priešakyje sukėlė pirmuosius šūksnius ir plojimus. Savo gitaros meistriškumo sugebėjimus demonstravo Mantas Palubenka, atlikęs lyriškąją „Something in the way", taip pat „About a Girl" ir „On a Plain", o tikrąjį grunge priminė „The Perfect Pill" duetas. Vis dėlto „Nirvanos" dvasią į „Loftą" atnešė „Playground project". Puikus vokalas ir kokybiškas muzikos skambesys neliko nepastebėtas - susirinkusieji skandavo „pakartot" ir atlikėjai dar kartą atliko „Drain You".

Paskutinieji duoklę Kurtui Cobainui atidavė „My favourite gun". Vokalistas Mantvydas Sabaitis vos tik užlipęs ant scenos pakvietė „Lofto" publiką pakelti taures už nemirštančią „Nirvanos" legendą. Grupės programa buvo ilgiausia - prie jų prisijungė vokalistė Giedrė Rimšaitė, atlikusi „Polly" ir „Come as you are", o taip pat Jonas Čepulis, kuris, regis, skyrė daugiau dėmesio savo „įvaizdžiui" scenoje (rūkymui ir alaus gėrimui) negu dainavimui.

„Nors grunge neatgimė, bet ačiū, kad priminėt", - rašė viena iš vakaro dalyvių. Išties, giriam „Loftą" už iniciatyvą, už Kurto nuotraukas, papuošusias menų fabriko sieną, klausom ir gėrimės vaizdais.

Reporterė Laura Bojarskytė

Nuotraukos menų fabriko „Loftas" (fot. Edvardas Volginas)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius