Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 24

Lotynų Amerikos kino festivalio atidarymas: „Puikus gyvenimas“

Kiekvieno kontingento kultūra ir kartu kinas yra kitoks, išskirtinis, su tam tikrais prieskoniais, būdingais tik konkrečiam regionui. Viena yra skandinavų kinas, kita – prancūzų, italų... O jau Lietuvos kino su niekuo nesumaišysi...
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Kiekvieno kontingento kultūra ir kartu kinas yra kitoks, išskirtinis, su tam tikrais prieskoniais, būdingais tik konkrečiam regionui. Viena yra skandinavų kinas, kita – prancūzų, italų... O jau Lietuvos kino su niekuo nesumaišysi.

Taip ir su Lotynų Amerikos šalių kinu: itin savitas humoro jausmas (juodasis humoras, ironija), centre dažniau pažeidžiamiausi visuomenės sluoksniai, „opios“ temos, emocionalumas ir kt.

„Kino pavasaris“ pristato jau penktąsias „Lotynų Amerikos šalių kultūros dienas“ ir jo kino festivalį „Lotynų Amerikos šalių kinas“ (LAKS), vykstantį kino teatre „Pasaka“ spalio 22–28 dienomis. Programą sudaro septyni filmai („Šėtonas“, „Vidinė dykuma“, „Liūdesio pienas“, „Menininkas“, „Tamsus kambarys“, „Ta pati meilė, tas pats dangus“). Festivalį atidarė 2008 m. Čilės režisieriaus Andrés Wood filmas „Puikus gyvenimas“.

„Puikus gyvenimas“ (isp.: „La buena vida“) – tai žodžių junginys, kuris automatiškai kuria idiliško, gal net saldaus ir teigiamo filmo įspūdį, tačiau taip tik išryškina ironiją filmo atžvilgiu. Kitaip tariant, nei filme, nei gyvenime jokio puikumo nebūna.

Rodomos skirtingų žmonių, skirtingos likimo istorijos, nors jos ir nėra tiesiogiai susijusios tarpusavyje, bet jas vienija vienas ryškiausių šio filmo motyvų – nusivylimas. Jaunas ir talentingas muzikantas, siekiantis pripažino, išskyrusi moteris, pasakojanti prostitutėms apie prezervatyvų reikalingumą jų darbe, bet pati turi problemų su dukra, dar norėtų susigrąžinti buvusį vyrą... Lepšis, vidutinio amžiaus vyras, gyvenantis ant motinos sprando, bet norintis Fordo... Jauna moteris su kūdikiu ant rankų yra išstumta iš visuomenės...

Motyvas „viskas susiję“, būdingas, tarkim, Iñárritu filmams („Babel“, „21 grams“) ir, aišku, ne tik jiems, „Puikus gyvenimas“ atsiskleidžiamas labai subtiliai, nepaisant to, kad nėra vienos konkrečios siužetinės linijos, o tik daug mažučių, bet kiekvienos jų veiksmas plėtojamas tolygiai, išvengta monotoniškumo.

„Puikus gyvenimas“ – drama visai apie visai kitokį gyvenimą, skirtas intelektualaus kino gerbėjams, snobams. Patiko.

Juosta, pripažinta ne viename Lotynų Amerikos kino festivalyje, taip pat gavo „Gojos“ apdovanojimą už geriausią užsienio „ispaniakalbį“ filmą.

Įvertinimas: 6,9/10

imdb: http://www.imdb.com/title/tt1327798/

VIDEO: La Buena Vida Trailer Oficial

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius