Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 15

Magas rankų nenuleido

Spalio 13-ą dieną 15min.lt rubrikoje "Įkrauk" pasirodė jauno, perspektyvaus iliuzionisto triukas, t.y. filmuota medžiaga, kurioje užfiksuotas Rokiškio dvaro dingimas. Straipsnį...
Nuotraukos pavadinimas
Nuotraukos pavadinimas

Spalio 13-ą dieną 15min.lt rubrikoje "Įkrauk" pasirodė jauno, perspektyvaus iliuzionisto triukas, t.y. filmuota medžiaga, kurioje užfiksuotas Rokiškio dvaro dingimas. Straipsnį galite išvysti čia. Kraštiečiams buvo aišku, kad tokiu atstumu filmuotoje medžiagoje dvaro su "išjungta šviesa" nepaslėpsi, pastarieji liko sužavėti. Tačiau, daugumai kilus įtarimams iliuzionistas nenuleido rankų ir privertė dvarą išnykti dienos metu.

Tai galbūt pagaliau sužinosime, kaip pavyksta paslėpti tokio dydžio objektus?

Aišku, kad neišduosiu to, kas yra mano darbas, hobis, laisvalaikis ir dar daug sinonimų turinti veikla.

Kodėl šis triukas buvo nufilmuotas dar kartą?

Na, kaip ir minėjau pradžioje, tai buvo noras patikinti žmones, kad stebuklų, bet kokiu atvėju - nėra. Viskas ką darome mes - iliuzionistai - kaip vienas komentatorius pareiškė, „tam kad žmonės galėtų pasukti galvas“. Viską bandyti aiškintis nesuteikia didelės prasmės, nes tikrasis tikslas yra sukurti tai, kas kitus žavėtų, o ne verstų klykti „žinau – žinau!“ Vienam savo interviu esu minėjęs ,kad žinoti yra sveika, ir noras žinoti yra sveikintinas. Tačiau, ar eidami į muzikanto pasirodymą, mes bandome gilintis kur jis ką slepia, ar turi kišenėj? Ar kokias kojines jis dėvi? - Ateiname klausytis jo atliekamų kurinių. Lygiai tas pats turi būti iliuzionisto pasirodyme, ar filmuotoje medžiagoje, nusiteikimas ir mintis, jog "aš būsiu apgautas" ,o ar tai mane žavi, ar ne, priklauso nuo žmogaus. Jei jis nori būti apgautas, tai jam ir malonu žiūrėti, o jei jis stebės pasirodymą akylai ir seks kiekvieną judesį, tai bus greičiausiai ne apsilankymas iliuzionisto pasirodyme, o lyg koks agento šnipinėjimas.

Kraštiečiai įtikėjo tavo "galiomis"?

Ne galiomis. Aš paprastas žmogus kaip ir visi. Tiesiog jie žino, kad už dvaro yra pievelė su medžiais, tai visi gali matyti naktiniame video t.y.  - dabar tai ivardinama "dvaro kontūrais" - tačiau tai yra medžių šešėliai, kurie šiame video aiškiai matomi. Bet kokiu atvėju - triuko filmavimas antrą kartą buvo daug sudėtingesnis ir pareikalavo daug nervų.

Kaip galima traktuoti - išgąsdino ar supykdė komentarai?

Iliuzionistai negali priversti daiktų, o ypąč tokių "gabaritų" dingti ir atsirasti kaip monetų ar kortų. Tokį triuką pasiruošti antrą kartą, kainavo bemiegę naktį. Jos metu, su kolega, turėjome sugalvoti, kaip priversti išnyktį šį pastatą šviesiuoju paros metu.

Kolega? Ar jis iliuzionistas?

Ne, jis yra mano programos vedėjas - Jonas Petkevičius. Su juo pradėjome dirbti neseniai, tačiau pažystami esame ilgą laiką.

Baigiant trumpą interviu - ar esi patenkintas tuo, ką padarei, ar neprivers gauta nauja kritika sustoti kuriam laikui?

Atvirai, esu patenkintas bet kuriuo atveju. Man užteko dvaro pradanginimo naktį. Kaip minėjau, kas žino, o tai pagrinde krašto žmonės, jie suprato, kad apšvietimas nėra didysis paslapties šydas. Tačiau, noriu, kad netik kraštiečiai būtų patenkinti ir susižavėti, tuo ką padariau. Padariau geriausia, ką galiu šiuo metu. Kritikos bus ir dabar. Nuo to nepabėgsi - kuo toliau, kartais, tuo baisiau (taip sako) bet, aš niekada nepasidaviau ir ėjau į priekį. Ir eisiu, nes visada bus žmonių, kurie jau nuo senų laikų mėgsta ką darau - tuo tarpu atsiranda naujų ir visada bus tų, kurie kritikuos mano veiklą ir jų skaičius taipogi nemažės, o augs...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius