Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 19

Mažos lietuviškos pergalės

Jau ketvirtas mėnuo, kaip mano pėdos mina Gruzijos žemę. Vis daugiau žinių ir atradimų, vietinių ir tarptautinių pažinčių ir, žinoma, didesnis lietuvaičių ratas aplink. Niekad nemaniau, kad taip smagu sutikti tautiečius kažkur toli, o galimybė ištarti ir suprasti lietuvišką žodį tarsi saldainis darželinukui.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

„Žinau viską" profesionali žurnalistė Raminta Stanulionytė

Jau ketvirtas mėnuo, kaip mano pėdos mina Gruzijos žemę. Vis daugiau žinių ir atradimų, vietinių ir tarptautinių pažinčių ir, žinoma, didesnis lietuvaičių ratas aplink. Niekad nemaniau, kad taip smagu sutikti tautiečius kažkur toli, o galimybė ištarti ir suprasti lietuvišką žodį - tarsi saldainis darželinukui. Visi, kuriuos sutikau čia, ne nosis krapštyti atvažiavę, veikia, juda, kruta, garsina Lietuvos vardą ir aš bandau nuo jų neatsilikti. Nevardinsiu studentų, kurie čia skina laurus mokslo pasaulyje, tačiau negaliu nepaminėti keleto idėjininkų ir jų pasiekimų.

Pirmasis ryškus keliautojas: Vytautas Puidokas. Amžius: 23 Planai: Filmas „100 gruzinų"

Kaip sutikom jį? Beveik gatvėje. Be tikslios gyvenamosios vietos čia ir su dideliu užsidegimu jis keliavo aplink Gruziją filmuodamas ir rinkdamas mažų žmonių dideles istorijas.

Pergalė:

Vieną diena atsikėlęs jis išėjo savo darbų dirbti ir sutikęs reikiamus žmones sugalvojo surengti „Lietuviškų trumpametražių filmų festivalį". Veiksmas vyko Teatro ir kino universitete, o salė buvo pilnut pilnutėlė. Dar ir dabar gali išgirsti studentus ir šiaip meno žmones kalbančius apie tai.

Antroji: Viktorija Samarinaitė Amžius: 22 Pasiekimas: III vieta fotografijų konkurse migracijos tema, kurį organizavo IOM (International Organization for Migration).

Sutikau ją IOM 60 gimtadienio vakarėlyje, kurio metu buvo pagerbti nugalėtojai. Visada malonu matyti lietuviškus vardus ir pavardes nugalėtojų lentoje. Šįkart jų buvo du. Viktorija ir Raminta (pats metas ir savo laimėjimus pastebėti), tame pačiame konkurse ir man pasisekė, aš iškovojau garbingas II ir IV vietas.

Tai štai kaip lietuvaičiai veltui laiko neleidžia, net ir šalies vardą garsina Gruzijoje.

ჰახვამდის

Linkėjimai iš Tbilisio

„Žinau viską" yra jaunųjų žurnalistų tinklas, sukurtas jaunimo informacijos tinklo Eurodesk Lietuva ir ES programos „Veiklus jaunimas" iniciatyva. Eurodesk pagrindas yra informacija apie finansavimo programas, iš kurių yra finansuojamos jaunimo iniciatyvos, bei mobilumas (studijos, stažuotės, darbas ir savanorystė) Europoje. Programa „Veiklus jaunimas" suteikia jauniems žmonėms neformalaus ugdymo(-si) galimybes bei finansinę paramą jų inicijuotiems bei įgyvendinamiems projektams, skatina Europos šalių jaunimo bendradarbiavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius