Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 19

Medienos perdirbėjų asociacija dalyvavo Miškininkų dienai skirtoje parodoje (nuotraukos)

Kasmet rugsėjo mėnesio trečiąjį šeštadienį Lietuvoje minima Miškininko diena.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Kasmet rugsėjo mėnesio trečiąjį šeštadienį Lietuvoje minima Miškininko diena. Rugsėjo 17 d. Vilniuje vykusioje šventėje, kuri tradiciškai prasidėjo šventomis Mišiomis Arkikatedroje Bazilikoje, dalyvavo ne tik šimtai mūsų miškus prižiūrinčių ir puoselėjančių miškininkų, bet ir artimiausi partneriai bei pagalbininkai: Aleksandro Stulginskio universiteto Miškų ir ekologijos fakultetas, Medienos perdirbėjų asociacija, Medžiotojų sąjungos bei STIHL atstovai.

Po mišių iškilmingo maršo vedini šventės dalyviai atžygiavo į sostinės Rotušės aikštę, kur veikė miškų urėdijų bei kolegų paviljonai. Valstybinių miškų žinybos darbuotojai pristatė įvairias miškų ūkio sritis. Čia buvo galima susipažinti su miško sodmenų išauginimo technologijomis, miško atkūrimu ir įveisimu, priešgaisrine miško apsauga, rekreacija, miškininkystės raida, pamatyti miško technikos ekspoziciją, pasiklausyti miškininkų kolektyvų pasirodymų, pasižiūrėti demonstruojamų filmų apie miškus.

Parodoje dalyvavusi Medienos perdirbėjų asociacija pristatė savo įmonių produkciją: padėklus, medieną privačių gyvenamųjų namų statybai, dėžes sodo ir daržo derliui bei biokurą: medžio pjuvenų ir šiaudų briketus, drožles, šiaudų ir pjuvenų granules. Perdirbėjų paviljonas išsiskyrė savo originalumu - buvo suręstas iš europalečių.

Kaip sakė UAB „Juodeliai" generalinis direktorius, medienos perdirbėjų asociacijos direktorius Juozupas Zimnickas, dalyvaudami šioje parodoje, medienos perdirbėjų atstovai siekė ne tik parodyti puikų bendradarbiavimą su valstybinėmis urėdijomis, tačiau ir išreikšti palaikymą valstybiniams miškams bei darniam ūkininkavimui juose.

- Valstybiniai miškai yra smulkaus ir vidutinio medienos apdirbimo verslo garantas, - sakė J.Zimnickas, kurio vadovaujamoje asociacijoje buriasi dvidešimt smulkių ir vidutinių pirminio medienos apdorojimo įmonių. - Mūsų įmonėse dirba apie 1 000 darbuotojų, per metus apdirbame apie 600 tūkst. kub. m. medienos. Todėl labai svarbu, kad miškas būtų tinkamai prižiūrimas, nenualinamas bei nuolat atsodinamas. Demonstruodami savo gaminius kartu norime ir parodyti, kokia puiki mediena išauginama mūsų valstybiniuose miškuose ir norime neleisti jos paversti biokuru. Puikų biokurą mes pagaminame iš medienos atliekų ar šiaudų, o perdirbimui tinkama mediena neturi būti sukūrenama. Lentpjūvės neturi likti be žaliavos, o jų darbuotojai - be darbo. Šia tema asociacijos direktorius diskutavo ir su paviljoną aplankiusiu aplinkos ministru Gediminu Kazlausku, generaliniu miškų urėdu Benjaminu Sakalausku bei kitais šios srities atstovais.

Virginija Samuolienė. Autorės nuotraukos.

www.suduvosgidas.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius