Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 16

Meilės dieną organizacija „Baltai Juoda“ dovanojo džiaugsmą ligoniukams

Vasario 14-ąją įsimylėjėlių dieną dauguma žmonių išreiškia meilę savo antrosioms pusėms dovanodami įvairias dovanas. Tačiau organizacija „Baltai Juoda“ šią dieną nusprendė paminė...

Vasario 14-ąją įsimylėjėlių dieną dauguma žmonių išreiškia meilę savo antrosioms pusėms dovanodami įvairias dovanas. Tačiau organizacija „Baltai Juoda“ šią dieną nusprendė paminėti neįprastai. Vasario 14-ąją būrys jaunuolių kartu su Universiteto kapelionu aplankė mažuosius LSMUL Kauno klinikų ligoniukus. Į prieš kelis mėnesius įkurtos organizacijos „Baltai Juoda“ narių kvietimą prisijungti prie kilnios akcijos Kauno klinikose atsiliepė ir LSMU studentai.

Paulius Klikūnas, VšĮ „Baltai Juoda“ direktorius, pasakojo jau nuo mokyklos laikų kartu su kitais savanoriais besistengiantis bent kelias valandas laisvalaikio skirti geriems darbams atlikti. Iniciatyvūs jaunuoliai lanko ne tik sergančius mažylius, bet nepamiršta ir vienišų senukų, bendrauja su vaikais iš globos namų, su jais žaidžia, moko, duoda gyvenimiškų patarimų pilnametystės sulaukusiems, kuriems tenka išsikraustyti iš globos namų. Pagalbos sulaukia ne tik žmonės, bet ir gyvūnai: savanoriai ne kartą lankėsi ir gyvūnų globos namuose.

„Gerumas užkrečiamas“, – konstatuoja jaunuoliai. Tad su šia mintimi savanoriai nusprendė aplankyti mažuosius LSMUL KK ligoniukus bei taip praskaidrinti jų dienas ligoninėje, padėti sveikti. Svečius Kauno klinikų ortopedijos-traumatologijos, chirurgijos, akių ligų, endokrinologijos, neurologijos bei onkologijos skyriuose gulintys vaikai bei jų tėveliai pasitiko su džiaugsmu. Jaunimas ligoniukams ne tik įteikė pačių keptus skanumynus, vaisius, moksleivių darytus atvirukus, bet kartu piešė, šoko. Beje, numerį „Gangnam style“ atliko ne tik svečiai, vaikai, jų tėveliai: prie jų prisijungė net medicinos personalo nariai! Valentino dienos akcija Kauno klinikose sulaukė teigiamų reakcijų: vaikai, tėvai dėkojo šventės organizatoriams, džiaugėsi širdį užplūdusiomis džiugiomis emocijomis bei minėjo, kad tokie gerumą skatinantys renginiai labai reikalingi.

Per pietus aplankę Kauno Klinikų ligoniukus, vakarop po visų darbų organizacijos „Baltai Juoda“ savanoriai išskubėjo džiaugsmą dovanoti slaugos namų gyventojams bei pakvietė visus norinčius skleisti gerumą nebijoti ir prisijungti prie jų (daugiau informacijos rasite paspaudę čia.)

Lina Pankratjevaitė, LSMU Studentų atstovybė

Titulinė ( nr.1) ir  nr.3 (su šokančiais žmonėmis) nuotraukos organizacijos „Baltai Juoda“.

Nuotrauka nr.2 (Kapelionas su savanoriais) L.Pankratjevaitės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius