Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 28

Meistriškumo kursai Kražiuose su garsia vokalo pedagoge iš Norvegijos

Į jau tradicija tapusius vasaros operos dainininkų kursus Kražiuose, kuriuose dalyviai savo žinias jau gilino su tokiais Lietuvos dainininkais kaip Algirdas Janutas bei Vladimiras Prudnikovas, šiais metais atvyko garsi vokalo pedagogė iš Norvegijos Barbro Marklund-Petersone.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Į jau tradicija tapusius vasaros operos dainininkų kursus Kražiuose, kuriuose dalyviai savo žinias jau gilino su tokiais Lietuvos dainininkais kaip Algirdas Janutas bei Vladimiras Prudnikovas, šiais metais atvyko garsi vokalo pedagogė iš Norvegijos Barbro Marklund-Petersone.

Dainininkė, pedagogė Barbro Marklund - Petersone yra Oslo Muzikos akademijos profesorė, Latvijos Jazepo Vytuolio Muzikos Akademijos garbės profesorė, tarptautinių konkursų komisijos narė. Jos studentai yra prestižinių konkursų, tokių kaip „Hans Gabor Belwedere Song Competition", „Wagner Voices of Bayreuth", „Cardiff Singers of the World", „Queen Sonja International Music Competition" ir kitų laureatai. Barbro Marklund - Petersone taip pat aktyviai koncertuoja. Jos repertuare – kamerinė, religinė, šiuolaikinė muzika, operų arijos.

„Buvo sunku surasti Kražių miestelį, tačiau atvykę supratome, kodėl būtent čia vyksta tokie kursai. Nuostabiai renovuotas istorinis pastatas, gamtos apsuptis, toli nuo didžiųjų miestų, puikiausia vieta tobulėti", – teigė pedagogė Barbro Marklund - Petersone. „Man yra be galo didelė garbė dirbti su jaunais, bet jau patyrusiais operos solistais, kurie ateityje, tikiuosi, taps ir pasaulinės žvaigždės".

Jau trečius metus Kražiai laikinai tampa vasaros operos centru. „Kražiai kažkada buvo antras švietimo ir kultūros miestas po Vilniaus, bandome tas tradicijas bent iš dalies sugražinti vasaromis", – pasakoja operos dainininkų kursų Kražiuose iniciatorius ir organizatorius Jonas Sakalauskas. Kražiuose rengiami klasikinės muzikos koncertai, šiuolaikinės operos kūrėjų ir atlikėjų kursai, kuriuose sukurti eskizai, susidariusios kūrybinės grupės savo veiklą tęsia kituose festivaliuose. „Šiais metais nusprendėme orientuotis daugiau į operos atlikėją, todėl kursuose dalyvaus tik dainininkai, ir labai tikimės, kad būtent Kražiuose užgims naujos kūrybinės grupės, trupės ir projektai, tikimės tai prisidės prie Lietuvos operos kultūros puoselėjimo", – kalbėjo Jonas Sakalauskas

Kursų programoje numatytos vokalo pamokos su garsia profesore iš Norvegijos Muzikos Akademijos Barbro Marklund - Petersone, judesio užsiėmimai su Lietuvos šiuolaikinio šokio šokėju, choreografu Petru Lisausku, interpretacijos konsultacijos su dirigentu Vytautu Lukočiumi bei vaidybiniai užsiėmimai su režisieriumi Raimondu Banioniu. Kursuose dalyvauja žinomi jaunosios kartos dainininkai: E. Bavykinas, E. Chrebtovas, D. Tiškovaitė, T. Pavilionis, A. Sabulytė ir kiti.

Kursų metu žiūrovai maloniai kviečiami į du renginius: Birželio 30 d. kursų dalyviai dovanos įsimintinų klasikinės muzikos melodijų koncertą Kelmės dvare, o Liepos 6d. pristatys žymiausių operos perlų popuri spektaklio „Operos pastišas" premjerą Kražių Sarbievijaus kultūros centre. Operos kursai yra Kražių festivalio programos dalis.

Meistriškumo kursų renginiai: Birželio 30 d. 18.00 val. kursų dalyviai dovanos įsimintinų klasikinės muzikos melodijų koncertą Kelmės dvare „Vasara su opera". Liepos 3 d. 12 val. Seminaras ir atviro stalo diskusija „Lietuvos muzikinis teatras XXI amžiuje: specifika ir problematika", Kražių M. K. Sarbievijaus kultūros centre

Liepos 6d. 18.00 val. žymiausių operos perlų popuri spektaklio „Operos pastišas" premjera Kražių M. K. Sarbievijaus kultūros centre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius