-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 12

Melas ir intrigos - spektaklio „Šeimyninis įvykis“ variklis (nuotraukos)

Televizijos ir šou pasaulio atstovai kartu su teatru „Domino" sukvietė žiūrovus į komediją apie ligoninėje vykstančias intrigas. Pro ironišką prizmę į šeimą ir karjerą žvelgiantys aktoriai neprašovė - Klaipėdoje susirinkę žiūrovai salėje kvatojo beveik nesustodami.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka
Temos: 2 Melas Teatras

Televizijos ir šou pasaulio atstovai kartu su teatru „Domino" sukvietė žiūrovus į komediją apie ligoninėje vykstančias intrigas. Pro ironišką prizmę į šeimą ir karjerą žvelgiantys aktoriai neprašovė - Klaipėdoje susirinkę žiūrovai salėje kvatojo beveik nesustodami.

Paslaptys smogė su kaupu

Jungtinės Karalystės sostinėje, Šv. Andriaus ligoninėje prieš pat Kalėdas pradeda vykti nesuprantami dalykai. Kol laimingai vedęs gydytojas neurologas (aktorius Vaidotas Martinaitis) ruošiasi bene svarbiausiam pranešimui savo karjeroje, staiga įsiveržia buvusi ligoninės seselė ir gydytojo meilužė (aktorė Vitalija Mockevičiūtė). Tarsi kulka iš giedro dangaus šovusi žinia apie nesantuokinį 18-metį sūnų, iškelia senas paslaptis į paviršių. Kilęs nepasitenkinimas, situacijos netikėtumas ir absurdiškumas susijungia į nepertraukiamas melo pinkles, kurių neišvengia nei daktarai, nei kalėdiniam vaidinimui besiruošiantis personalas, nei keisti ligoninės pacientai.

Užsieniečių ir lietuvių susivienijimas

Šis komiškas spektaklis pastatytas pagal pasaulinio garso farso meistro Rėjaus Kūnio pjesę „Viskas lieka šeimoje". Jį režisavo patyręs Lenkijos režisierius Marcin Slavinskij, dirbęs daugiau kaip su dvidešimčia Rėjaus Kūnio pjesių. Komedijos „Šeimyninis įvykis" scenografu tapo „Auksinio kryžiaus" laureatas, dailininkas Gintaras Makarevičius, scenografiją kūręs ne vienam „Domino teatro spektakliui.

Spektaklyje pasirodė aktoriai, jau gerai pažįstami Lietuvos kultūros mylėtojams, tai jau minėti Vaidotas Martinaitis ir Vitalija Mockevičiūtė bei Gediminas Girdvainis, Larisa Kalpokaitė, Neringa Varnelytė, Sakalas Uždavinys, Eimutis Kvoščiauskas, Evaldas Jaras, Dominykas Vaitiekūnas, Algirdas Dainavičius, Vytautas Taukinaitis, Ramūnas Šimukauskas ir Donatas Šimukauskas. Žinomi aktoriai sukūrė personažus pasižyminčius spinduliuojančiais charakteriais ir stebinančiomis keistenybėmis.

Melą persmelkia staigmenos

Draminės išdaigos, situacijų netikėtumas ir aktorių juokai išprovokuoja neišsprendžiamą painiavą. Atrodo, tarsi pats pasineri į prieškalėdinį šurmulį, kuriame vienas veiksmas keičia kitą, o menkas melas įpainioja į dideles ir plačias melo pinkles. Bežiūrint spektaklį ima atrodyti, kad veiksmas niekaip nesibaigs, nors įvykiai ir rutuliojasi nenutraukiama vaga. Vykstantis masinis chaosas neleidžia žiūrovui atsipalaiduoti nei minutei ir pasiruošti bet kokiam po to seksiančiam įvykiui.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius