-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 14

„Miegančių drugelių tvirtovė“: atima žadą ir sukrečia

Lauktas ir kupinas lūkesčių filmas „Miegančių drugelių tvirtovė“ sukėlė tokią būseną, jog išėjus iš kino salės dar ilgai tylėjau ir nežinojau, kokiais žodžiais išreikšti įspūdį.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Lauktas ir kupinas lūkesčių filmas „Miegančių drugelių tvirtovė“ sukėlė tokią būseną, jog išėjus iš kino salės dar ilgai tylėjau ir nežinojau, kokiais žodžiais išreikšti įspūdį.

Jurgos Ivanauskaitės romano motyvais sukurtas filmas pasakoja apie pusamžės moters Monikos ir jos jaunesnio vyro Lino santykių krizę. Konfliktas prasideda kuomet pora patenka į avariją ir pertrenkia gyvenimu nusivylusią prostitutę. Šis įvykis paskatina Moniką pagelbėti likimo nuskriaustoms moterims, tad ji į savo dvarą priglaudžia tris iš Vokietijos sugrąžintas prostitutes. Neilgai trukus moteris sužino, kad jos vyras turi meilužę ir ji laukiasi kūdikio. Monikai tokia žinia – itin skaudi ir užgaunanti jautrausias sielos stygas - ji pati taip ir nesusilaukė vaikų.

Nors istorijos centras yra dviejų žmonių gyvenimų išsiskyrimas, bet šalia to nemažiau svarbi moterų, pardavinėjančių savo kūną, patirtis. Eglė, Kristina ir Gitana- tuo pačiu amatu užsiimančios moterys, bet jų istorijos visiškai skirtingos. Vieną iš jų į viešnamį pardavė sužadėtinis, kita- prostitucija užsiiminėja savo noru, o trečia mergaitė nori padėti savo asocialiai šeimai. Nors gali pasirodyti, jog merginos itin vulgarios, bet kiekvienos jų vidinis pasaulis yra jautrus, kiekvienos gyvenimą lydėjo skaudūs išbandymai, kiekvienai reikėtų nemažai klijų, bandant iš naujo sulipdyti savo širdis.

Filme gausu įdomių dialogų ir tapybiškų scenų. Ypatingą atmosferą kuria senovinis dvaras, kuriame apsistojusios moterys. Čia jos, apsirėdžiusios dailiomis suknelėmis, pozuoja vienai iš prostitučių, kuri jausmus išlieja drobėje. Filme netrūksta ir simbolinių scenų - rudenį pragydusi gegutė ar po automobilio ratais pakliuvęs katinas.

Atskleisdama savo gyvenimo dramą Monika pasakoja apie savo gyvenimo vyrus: „Vyras, su kuriuo gyveni, tai tarsi tėvynė -pripranti ir tiek. O vienintelė mano meilė - tai šalis, kurioje svečiuojiesi pirmą kartą, o ten viskas jau atrodo pažįstama“. Deja, Monikos istorija baigiasi tragiškai... Dar filmo pradžioje ji pasakojo, jog visada nešiojasi bent keletą atsarginių pėdkelnių, nes bijo, kad netikėtai užklupus mirčiai, žmonės ją pamatys suplėšytomis kojinėmis. Po avarijos Monikos pėdkelnės buvo suplyšusios.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Reporterės Deimantės įspūdžiai apie filmą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius