Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 02 08

Miuziklas „Čerai“ užbūrė Panevėžio publiką (nuotraukos)

Panevėžio muzikiniame teatre buvo pristatytas mistiškas miuziklas – popmisterija „Čerai“.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka
Temos: 1 Miuziklas

Šeštadienio vakarą Panevėžio muzikiniame teatre buvo pristatytas mistiškas miuziklas – popmisterija „Čerai“. Pirmiausia, žemaitiškai nesuprantantiems reikia paaiškinti, kad šis pavadinimas reiškia kerus, kurie muzikle yra kertinis akmuo visiems popmisterijoje vykstantiems įvykiams.

Pagrindinis miuziklo veikėjas – Bernas, kuris susižavi Raganos kerais, patenka į klastingųjų velnių ir pačios Raganos paspęstus spąstus. Laumė išduoda Bernui paslaptį, kaip pražudyti Raganą, už pasižadėjimą likti su ja. Tačiau Bernas pabėga, todėl Laumė pasitelkusi į pagalbą velnius ir išmintingąją Velnio Babą pagauna gaidį, kurio dėka, piktadariams pavyksta sugauti Berną. Tačiau gaidys išsilaisvina ir auštant užgieda. Tuomet visos šmėklos išsilaksto, o Bernas pabunda iš sapno. Taip trumpai būtų galima pristatyti miuziklo siužetą.

Miuziklui paslaptingumo suteikia Panevėžio muzikinio teatro orkestro garsai, „Draugiškų projektų“ artistai, įmantrus atlikėjų įvaizdis bei mistiški šokėjų judesiai.

Pagrindinį – Berno – vaidmenį atliko operos solistas Egidijus Bavikinas, vieną spalvingesnių vakaro personažų Velnio Babą suvaidino LNK žinių vedėja Asta Dudurytė, Raganos vaidmenį atliko Vilija Mažintaitė, Laumės – Ieva Rasimaitė.

Popmisterijai libretą pagal lietuvių liaudies sakmių ir pasakų motyvus parašė Ieva Rasimaitė. Kompozitorė Vilija Mažintaitė miuziklui sukūrė magišką muziką. Spektaklio kūrimui vadovavo choreografas ir režisierius Andrius Pulkaunininkas, o orkestrui dirigavo Panevėžio muzikinio teatro vadovas ir dirigentas Vidmantas Kapučinskas.

Miuziklo pabaigoje skambėjo žiūrovų ovacijos, publika šaukė: „Bravo!“. Panevėžiečiai ir miesto svečiai miuziklu liko sužavėti ir tikėjosi sulaukti dar ne vieno tokio išradingo ir paslaptingo pasirodymo Panevėžio scenoje.

Nuotraukos: Tomo Tumalovičiaus, Gedmanto Kropio ir Gretos Oficerovaitės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius