Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 07

M.K.Čiurlionio dailės muziejaus 90-mečio proga eksponuojama paroda „Mirabile Visu“

2011 m. gruodžio 14 d. Mykolo Žilinsko dailės galerijoje, Kaune, buvo atidaryta išskirtinė paroda „Mirabile Visu“. Ši paroda skirta M.K. Čiurlionio dailės muziejaus 90 metų įkūrimo jubiliejui paminėti.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka
Temos: 1 Paroda

2011 m. gruodžio 14 d. Mykolo Žilinsko dailės galerijoje, Kaune, buvo atidaryta išskirtinė paroda „Mirabile Visu“. Ši paroda skirta M.K. Čiurlionio dailės muziejaus 90 metų įkūrimo jubiliejui paminėti.

Įstabūs meno kūriniai eksponuojami net devyniose galerijos salėse, kurios yra suskirstytos dešimtmečiais, pradedant 1921 metais ir baigiant 2010. Ši paroda kviečia lankytojus drauge pasivaikščioti po muziejaus bei po Lietuvos istorijos kampelius, pasigrožėti tapybos, grafikos, skulptūros ir taikomosios dailės kūriniais. Ekspozicijose persipina įvairių laikotarpių meno kūriniai, nes vieni jų buvo sukurti tam tikrą dešimtmetį, kiti sukurti daug seniau, bet muziejui atiteko po ilgo laiko. Taip pat čia susipina Lietuvos menininkų darbai ir užsienio autorių kūriniai.

Tokia neįprasta sintezė sukuria ypatingą atmosferą, kuomet pasijunti tarsi pasiklydęs laike tarp nepaprastų menų šedevrų. Nors paroda yra gausi ir įvairi, žvalgantis po ją lankytojams neprireikia gido, nes parodos organizatoriai pasirūpino išsamiais laikotarpio ir kiekvieno meno kūrinio aprašais. Įžengę į salę galime susipažinti su tuo laikotarpiu įvykusiais muziejui reikšmingais įvykiais - ant sienų kabančios istorijos negaili žinių bei įdomių smulkmenų. Žingsnelis po žingsnelio žengdami po galerijos sales galime pajusti kaip kito menininkų pasaulėžiūros ir net pati šalies istorinė situacija.

Laikotapis, žymintis sovietmetį, pasitinka monumentaliais propagandiniais paveikslais, o nepriklausomos Lietuvos dešimtmečiai stebina kūrinių novatoriškumu ir neįprastų idėjų įgyvendinimu. Lankytojai keliaudami laiku tarp skirtingų dešimtmečių gali aptikti ne tik ekspresyvių paveikslų, plastiškų skulptūrų, bet ir ... televizorių, kuriame demonstruojamas ir šokiruojantis Evaldo Janso performansas... Bet visa tai Jūs turite pamatyti patys! Tie, kurie domisi menu, apsilankę vieną kartą būtinai sugrįš ir vėl, nes tokią parodą, kupiną turtų ir stebuklų, tiesiog „Nuostabu matyti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius