-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 14

Mūsų misija – „Eurovizija“! (tęsinys – Vokietija)

„Vos išlipus iš lėktuvo Weeze miestelyje mus pasitiko mergina rankose laikydama kortelę „Sveiki atvykę į „Euroviziją“, už minutės privažiavo transportas, nuvešiantis mus į viešbutį, esanti Kiolne, už beveik 120 kilometrų,“ – apie kelionę į „Eurovizijos“ finalą pasakojimą tęsia Justina.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Dabar jau tik pro miglas prisimename kokia komplikuota buvo kelionė į Vokietiją. O renginio organizatorių bei pagrindinių rėmėjų svetingumu ir rūpesčiu galėtų didžiuotis bet kokia šalis. Vos išlipus iš lėktuvo Weeze miestelyje mus pasitiko mergina rankose laikydama kortelę „Sveiki atvykę į „Euroviziją“, už minutės privažiavo transportas, nuvešiantis mus į viešbutį, esanti Kiolne, už beveik 120 kilometrų. Naują, prabangų rėmėjų automobilį vairavo kostiumuotas ir gana neblogai angliškai kalbantis vyriškis. Vokišku vairavimo stiliumi skriejome per kruopščiai sutvarkytus, žaliuojančius Vestfalijos laukus, vos kartais praskriedami pro tipiškus, atokiai įsikūrusius namelius. Vairuotojas, tarsi gidas, pasakojo regiono istoriją ir pagaliau privažiavus Kiolną pasiūlė keletą idėjų vakarui.

Pasiekus viešbutį, kuris įsikūręs and Reino upės kranto, vairuotojas džiugiai atsisveikino. Viešbutyje mūsų jau laukė „Eurovizijos“ sutikimo „komitetas“. Į rankas gavę kambario raktus, bilietus bei rėmėjų dovanų maišelius, pilnus šokolado, išdidžiai nužygiavom į liftą. Kambarys mus pasitiko tobulai balta spalva, bei moderniu dizainu. Virš upės kabantis stiklinis balkonas atvėrė vaizdą į upę, urbanistiškas struktūras bei gretimais esantį šokolado muziejų (būtina aplankyti!).

Skrandžiai lyg laikrodžai nurodė – laikas į miestą valgyti. Pasinaudojome vairuotojo patarimu bei prisimindami pakeliui pasakotą istoriją, kad tai prezidento B.Klintono mėgstamiausias baras Kiolne, užsukome už kampo, į gretimai įsikūrusį „Brauerei zur Mahzmuhle“, kur alus, kaip keista, parduodamas 0,2 litro stiklinaitėmis. Itin gerą humoro jausmą turintis barmenas meta iššūkį užsisakyti tikrai vyrišką kiaulienos kepsnį. Nusileisti tiesiog neįmanoma. Maistas atnešamas vos po kelių minučių, kiaulienos kepsnys staiga transformuojasi į tikrą kiaulės koją :) iššūkis vokiškam maistui priimtas. Išeidami pažadame barmenui balsuoti už Vokietiją. Meluoti negražu.

Šeštadienis pažadamas pasivaikščiojimams po miestą bei „eurovizinių“ kostiumų paieškai – nesinori išsiskirti iš minios. Pakeliui į parduotuvių gatvę praeiname pro garsiąją, įspūdingo dydžio Kiolno katedrą. Dydžio nupasakoti neįmanoma, nufotograzuoti neišeina –netelpa į kadrą.

Šeštadieniais apsipirkti išeina visas miestas, gatvė sausakimša, karts nuo karto pro šoną praeina lietuviškai kalbantys „Eurovizijos“ fanai – Diuseldorfo viešbučiai jau seniai užimti, todėl daugybė žiūrovų bazuojasi Kiolne. Pirkinys vakarui – rožiniai marškinėliai su iškeltu pirštu – parodysim visiems, kurie nebalsuos už Eveliną :)

Itin nelauktas lietus taip ir neprasidėjo, oras nusiteikęs optimistiškai. Pajudėsime iš viešbučio už mažiau nei valandos. Laikas ruoštis, o įspūdžiai iš „Eurovizijos“ koncerto – jau šiąnakt :)

Pirmoji pasakojimo apie kelionę dalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius