2011 05 17

Muzika ir vaikų šypsenos sušildė kauniečių širdis (nuotraukos)

Lietuvos „Caritas“ Kauno rotušėje surengė labdaros koncertą, skirtą paminėti Tarptautinei šeimos dienai bei paremti skurstančias kauniečių šeimas..
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Gegužės 12 dieną Lietuvos „Caritas“ Kauno rotušėje surengė labdaros koncertą, skirtą paminėti Tarptautinei šeimos dienai bei paremti skurstančias kauniečių šeimas. Šventės dalyvių širdis sušildė  žinomų Lietuvos atlikėjų – Merūno, Liudo Mikalausko bei elektriniais smuikais griežiančių „Electric ladies“ merginų pasirodymai.

Tarp renginio dalyvių buvo Kauno miesto meras Rimantas Mikaitis, Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius, Seimo nariai Rimantas Jonas Dagys, Arimantas Dumčius, Rytas Kupčinskas, Auksutė Ramanauskaitė – Skokauskienė. Renginį vedė Kauno rotušės ceremonmeisteris Kęstutis Ignatavičius.

„ Žmonės turi užjausti vienas kitą, būti šalia, padėti. Tai svarbu ne tik žmogui, bet ir valstybei, kurios pareiga pasirūpinti vargstančiaisiais. Nevyriausybinės organizacijos  savo iniciatyvomis ir vykdomais projektais padeda valstybei vykdyti šią svarbią misiją. Lietuvos „Caritas“, siekdamas įtvirtinti socialinį teisingumą visuomenėje, bendradarbiauja su valstybės, socialinės rūpybos ir NVO struktūromis, tarptautiniu Caritas tinklu, ES ir kitų šalių socialinės veiklos fondais“, - sveikindamas susirinkusius sakė Lietuvos Caritas generalinis direktorius kun. Robertas Grigas. 

Muzikinio vakaro metu buvo pristatyta „Caritas“ veikla Lietuvoje, kuri pagrįsta  Katalikų Bažnyčios socialiniu mokymu ir  savanorystės idėja. 

„Dėkojame visiems „Caritas“ bičiuliams, kurie materialiai ir savanorišku darbu prisideda, kad organizacija gyvuotų ir toliau vykdytų savo gailestingumo misiją“, - renginio pabaigoje sakė kun. R. Grigas.

Renginio metu surinktos lėšos bus skirtos padėti daugiavaikėms šeimoms įsigyti būtiniausių dalykų vaikams.

Lietuvos „Caritas“ savo veiklą vykdo jau 22 metai. Šiuo metu vykdomi projektai apima slaugą ir globą namuose, vaikų dienos centrų steigimą ir išlaikymą, pagalbą nukentėjusiosioms nuo prekybos žmonėmis, savanorių mokymą ir kitą socialinę karitatyvinę veiklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius