Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 04

Mylėjau, myliu, mylimas buvau! (video)

Lapkričio 15 d. 18.30 Nacionaliniame dramos teatre pristatomas Alytaus miesto teatro spektaklis „Mylėjau, myliu, mylimas buvau“.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Lapkričio 15 d. 18.30 Nacionaliniame dramos teatre pristatomas Alytaus miesto teatro spektaklis „Mylėjau, myliu, mylimas buvau“.

Režisierės Dalios Kimantaitės spektaklyje „Mylėjau, myliu, mylimas buvau“ pagal V.Šekspyro sonetus pamatysite sukrečiantį poezijos, muzikos ir sceninės plastikos žaismą, pasinersite į renesanso epochos ir šių laikų žmonijos aistrų kaitrą.

Šekspyras savo sonetuose apie meilę pasakė beveik viską, bet paliko pakankamai erdvės šiuolaikiškai mąstančio žmogaus interpretacijai. Alytaus miesto teatro spektaklyje renesansinės eilės atgyja nauja, modernia sceninio gesto ir erdvės kalba, artima šiuolaikiniam žmogui. Sigito Gedos lietuvių kalba išverstos didžiojo genijaus meilės eilės dar neskambėjo Lietuvos teatro scenoje spektaklio forma.

Spektaklio pagrindinis veikėjas, poetas-menininkas, yra prikeliamas gydytojų-Dievų iš mirties patalo, kad išsiaiškintų savo santykius su trimis jį mylėjusiomis moterimis. Jis turi dar kartą išgyventi susitikimų su savo „meilės objektais“ džiaugsmą ir kančią, dar kartą pasinerti į švelnumo, aistrų, abejonių ir pavydo sūkurį tam, kad finale sukurtų dar vieną, paskutinį sonetą ir kartu su savo mylimosiomis nukeliautų į amžinybę. Herojų šiame kelyje lydi jo antrininkas, jo jaunystės polėkio atspindys, globėjiška slaugė, simbolizuojanti supaprastinto gyvenimo būtį, bei Dievų antipodas – velnias, kurstantis žemesniųjų aistrų žaismą.

Trukmė: 1 val. 10 min.

Bilieto kaina 15 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius