Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 28

Niurnberge įvykusioje Tarptautinėje žaislų parodoje apsilankė ir lietuviai

Šių metų, vasario 1 - 6 dienomis Vokietijoje, Niurnbergo mieste vyko tarptautinė žaislų ir laisvalaikio pramogų paroda „Spielwarenmesse International Toy Fair". Šiemet paroda buvo iš tiesų įspūdinga. Mažmeninės prekybos atstovų ir pirkėjų joje apsilankė net 55 proc. daugiau nei praėjusiais metais organizuotoje parodoje. Šioje parodoje apsilankė ir Lietuvos atstovai.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Šių metų, vasario 1 - 6 dienomis Vokietijoje, Niurnbergo mieste vyko tarptautinė žaislų ir laisvalaikio pramogų paroda „Spielwarenmesse International Toy Fair". Šiemet paroda buvo iš tiesų įspūdinga. Mažmeninės prekybos atstovų ir pirkėjų joje apsilankė net 55 proc. daugiau nei praėjusiais metais organizuotoje parodoje. Šioje parodoje apsilankė ir Lietuvos atstovai.

„Spielwarenmesse International Toy Fair" yra didžiausia tarptautinė žaislų ir žaidimų prekybos paroda, rengiama kasmet nuo 1949 m. Ši mugė vyksta šešias dienas, kurių metu pristatomos naujovės iš daugelio pasaulio šalių. Kiekvienais metais šioje parodoje yra apdovanojami tik išskirtinio lygio, kūrybiškumu ir inovacijomis pasižymintys produktai. Ekspertų komisija nugalėtojus išrenka net penkiose kategorijose, į kurias skirstomi žaislai kūdikiams, ikimokyklinio amžiaus vaikams, mokinukams ir paaugliams. Penktojo apdovanojimo tema kiekvienais metais yra skirtinga. Paskutinė mugės diena yra skiriama konferencijai, kurios metu aptariami klausimai, susiję su žaislų prekyba, gamyba bei ateities perspektyvomis.

Nemaža apsilankiusių pirkėjų dalis buvo iš Rusijos, JAV ir Didžiosios Britanijos. Net 92 proc. dalyvių teigė ketinantys dalyvauti šioje parodoje ir kitais metais. Šioje parodoje dalyvauja ir nedidelių žaislus gaminančių įmonių atstovai ir tokie žaislų pramonės gigantai kaip „Matel". Šiuometinė paroda stebino didžiule renginių ir naujausių produktų gausa. Visas ekspozicijai skirtas plotas sudarė net 160000 kv. metrų plotą, o savo sukurtas naujienas demonstravo net 2776 dalyviai.

„Grįžome pasisėmę naujų idėjų, užmezgę perspektyvių ryšių su kitų šalių kompanijomis, kurie, mūsų manymu, lems mūsų siūlomų prekių pokyčius. Tikimės artimiausiu metu pasiūlyti mūsų prekyboje naujų žaislų ir supažindinti Jus su naujausiomis žaislų tendencijomis" - teigė parodoje apsilankę lietuviai. Ši kasmetinė paroda yra specializuota, todėl joje savo gaminius pristato tik šios srities specialistai. Tokia didžiulė žaislų paroda būtų bene kiekvieno vaiko svajonė, tačiau čia įleidžiami tik suaugusieji.

Nors atrodo, kad vaikų širdis šiuo metu gali užkariauti tik modernūs ir interaktyvūs žaislai bei kompiuteriai, tačiau tendencijos rodo, jog atsigręžiama ir į senąsias tradicijas. Daugėja šeimų, kurios renkasi bendravimą skatinančius ir mokomuosius žaidimus. Nepamirštami ir lauke skirti žaisti žaislai. Šioje parodoje prekės buvo išskirstytos ne tik pagal žaidžiančiųjų amžių, bet ir į grupes, kurias sudarė lėlės, pliušiniai ir iš medžio pagaminti žaislai, modeliukai ir konstruktoriai, kompiuteriniai žaidimai, geležinkelių modeliai ir mechaniniai ar elektroniniai videožaidimai. Nepamirštos ir knygos bei mokomoji literatūra.

Pagal vyraujančias tendencijas parodos organizatoriai teigia, kad su kiekvienais metais atsiranda vis daugiau žaislų gamintojų, kurių produkcija atitinka aukščiausius kokybės standartus. Svarbu ir tai, kad šioje parodoje dominuoja ne tik žaislai vaikams, bet nepamirštami ir paaugliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius