Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 05

Nuskambėjo konkurso „Jazz Voices 2011“ finaliniai akordai (nuotraukos)

Sekmadienį Klaipėdoje įvyko jau tarptautiniu tapusio džiazo vokalistų konkurso „Jazz Voices 2011“ finalas.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka
Temos: 1 Zigmas Vileikis

Sekmadienį Klaipėdoje įvyko jau tarptautiniu tapusio džiazo vokalistų konkurso „Jazz Voices 2011“ finalas. Konkursas šiemet organizuojamas jau dešimtąjį kartą, nors jis gimė kaip vieno vakaro koncertas „Kurpių džiazo klube“ 2002-ųjų rudenį.

Finale susitiko iš dviejų turų atrinkti aštuoni finalistai: Danijel Čačija (Kroatija), Edita Bodrovaitė (Lietuva), Fini Bearman (Anglija), Jekaterina Sarigina (Latvija), Nina Höynälä (Suomija), Olga Abdulina (Rusija), Paola Bottomley (Anglija) ir Wojciech Myrczek (Lenkija).

Finalo metu atlikėjai turėjo atlikti po tris dainas, iš kurių dvi privalomosios programos, o trečioji – laisvai pasirinkto džiazo stiliaus. Konkursantus vertino „Jazz Voices“ suburta profesionali 15 narių tarptautinė vertinimo komisija, kurią sudarė kompetentingi ir įtakingi savo šalių džiazo muzikos specialistai. Lietuviškąją komisijos dalį sudarė septyni nariai: Jonas Jučas (Tarptautinio džiazo festivalio „Kaunas Jazz“ įkūrėjas), Vytautas Grubliauskas „Kongas“ (Klaipėdos pilies džiazo festivalio įkūrėjas), Zigmas Vileikis, Skirmantas Sasnauskas (vienas iš Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Džiazo katedros įkūrėjų), Artūras Novikas (privačios vokalinio džiazo „Artūro Noviko džiazo mokykla“ įkūrėjas), Eugenijus Jonavičius bei Steponas Januška – „Jazz Voices“ konkurso organizatorius.

Komisijos sprendimu, pirmą kartą konkurso istorijoje didysis prizas atiteko vaikinui, muzikų šeimoje augusiam atlikėjui iš Lenkijos, Wojciech Myrczek. Atlikėjas buvo apdovanotas 2 tūkst. eurų bei pakvietimu pasirodyti vyksiančiame „Kaunas Jazz“ festivalyje.

Pirmosios vietos laureate tapo Londone studijuojanti daininkė iš Latvijos Jekaterina Sarigina. Jai atiteko ne tik piniginis 1000 eurų prizas, bet ir specialusis „Jazz Voices” prizas už geriausiai atliktą laisvąją programą. Jai taip pat suteikta galimybė pasirodyti Suomijos džiazo festivalyje „Pori Jazz” bei sudalyvauti kitąmet Estijoje vyksiančiame džiazo vokalistų konkurse „Nomme Jazz”.

Antroji vieta atiteko netrukus savo debiutinį albumą išleisiančiai Paolai Botomley iš Anglijos, kuri buvo apdovanota 700 eurų bei pakvietimu koncertuoti džiazo klube „Nardis”, esančiame Stambule (Turkija).

Trečiosios vietos laimėtoja tapo atlikėja iš Lietuvos Edita Bodrovaitė, taip pat pelniusi daugiausia žiūrovų simpatijų. Šiuo metu Edita studijuoja Klaipėdos universiteto Menų fakulteto Džiazo muzikos katedroje ir tai jau nepirmas jos pasirodymas „Jazz Voices” konkurso scenoje: praėjusiais metais ji buvo apdovanota specialiuoju bei žiūrovų simpatijos prizais. Šiemet jai atiteko 500 eurų, akustinė gitara bei kelionių agentūros „Krantas Travel” dovana – kelialapis dviem į pasirinktą šalį.

Klaipėda gali didžiuotis šiuo muzikos renginiu, kuris sulaukia didžiulio pasaulio muzikinės bendruomenės dėmesio ir vis augančio tarptautinių dalyvių skaičiaus.

Nuotraukų autorius: Algirdas Venskus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius