Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 28

Panevėžyje surengta itin retų kvepalų miniatiūrų paroda (nuotraukos)

Vienos Panevėžio miesto kosmetikos ir parfumerijos parduotuvės vitrinoje miniatiūrų kolekcininkė Monika Švagždienė surengė įspūdingos kvepalų buteliukų kolekcijos parodą. Jau šešerius metus kvepalų buteliukų miniatiūras kolekcionuojanti panevėžietė yra surinkusi daugiau nei 1000 eksponatų iš viso pasaulio, tarp kurių ir itin reti originalūs garsiausių kvepalų kūrėjų darbai.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka
Temos: 2 Paroda Kvepalai

Vienos Panevėžio miesto kosmetikos ir parfumerijos parduotuvės vitrinoje miniatiūrų kolekcininkė Monika Švagždienė surengė  įspūdingos kvepalų buteliukų kolekcijos parodą. Jau šešerius metus kvepalų buteliukų miniatiūras kolekcionuojanti panevėžietė yra surinkusi daugiau nei 1000 eksponatų iš viso pasaulio, tarp kurių ir itin reti originalūs garsiausių kvepalų kūrėjų darbai.

„Kiekvienas buteliukas ir aromatas yra unikalūs. Pirmaisiais metais, pradėjusi kolekcionuoti miniatiūras, ieškojau dailių, akį traukiančių buteliukų, tačiau laikui bėgant svarbiau tapo išskirtinis aromatas,“ – sakė M. Švagždienė. Šiuo metu 1071 miniatiūrą turinti panevėžietė savo kolekcijoje saugo itin retus bei jau nebegaminamus kvepalus. Vienas iš vertų pasididžiavimo kolekcijos aromatų – garsieji  „Guy Laroche – Fidji“, kurie pirmą kartą buvo sukurti 1966 m. Prancūzijoje. Dar viena  retenybė – tikra klasika tapę  „Lancome“ mados namų sukurti kvepalai „Magie Noir“. Pirmą kartą šie kvepalai pasirodė 1949 m. ir nors jie nebegaminami pagal originalų receptą, šis aromatas vis dar vienas populiariausių visame pasaulyje.

Sužinojusi, kad jos kolekcija pretenduoja patekti į Lietuvos rekordų knygą, M. Švagždienė nusprendė surengti parodą ir taip mėgstamu hobiu pasidalinti su gimtojo miesto gyventojais. Pasak jos, kosmetikos ir parfumerijos tinklo vitrina yra tam puikiai tinkanti vieta. Kvepalų kolekcininkė sako, kad šioje parduotuvėje ne tik puiki atmosfera, bet ir ji pati galinti būti rami, kad širdžiai brangūs buteliukai yra patikimose rankose.

Pirmąjį kvepalų buteliuką kolekcininkė įsigijo prieš 14 metų, -  tai buvo „Burberry – Weekend. Ji pasakojo, kad prieš pradėdama kaupti nuosavą kolekciją, miniatiūras ji mėgusi dovanoti draugėms kaip suvenyrus, parvežtus iš tolimų kelionių. Moteris juokauja, kad kai kurios lauktuvės taip ir liko jos namuose ir tapo pirmaisiais kolekcijos eksponatais.

Eksponatus savo kolekcijai M. Švagždienė  dažniausiai suranda keliaudama arba aukcionuose internete. Pasak, jos kolekcininkai taip pat nevengia ir mainų. Kai kuriuos retus buteliukus panevėžietė yra įsigijusi mainais iš Prancūzijos, Italijos kolekcionierių. Ji pastebi, kad ir Lietuvoje netrūksta miniatiūrų mėgėjų, todėl vis dažniau mainosi ir su lietuvių kolekcininkais.

M. Švagždienės miniatiūrų paroda bus eksponuojama iki kovo 29 d. Panevėžio miesto gyventojai ir jo svečiai unikalią parodą gali išvysti Laisvės g. 13, įsikūrusioje kosmetikos ir parfumerijos parduotuvėje „Sarma“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius