-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 10

Pavasario mados tendencijos. Ar pavasaris sušildys Jūsų širdis?

Braidant po baltas pusnis daugelis svajoja apie ryto gaivumą, apie ryškias spalvas ir apie pavasarinį šilumos dvelksmą. Po sausos, šaltos ir ilgos žiemos ar gali būti kas nors geriau už ilgai lauktą pavasarį?
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka
Temos: 1 Pavasaris

Braidant po baltas pusnis daugelis svajoja apie ryto gaivumą, apie ryškias spalvas ir apie pavasarinį šilumos dvelksmą. Po sausos, šaltos ir ilgos žiemos ar gali būti kas nors geriau už ilgai lauktą pavasarį? O juk jis kupinas spalvų, džiaugsmo. Tai pats geriausias laikas pasinerti į naujas mados tendencijas ir savo spintos turinį pakeisti lengvais, gėlėtais nėriniais. Lyg pasinėrus į lengvą sapną, regi angelą, tokį tyrą, nepriekaištingai žavų ar laisvą kaip vėjas – tai baltos spalvos vėjas.

Nes šį pavasarį balta spalva tinka ir į oficialų vakarėlį, ir vaikštant paplūdimiu. Šiai spalvai naujose kolekcijose nėra lygių, ji pati populiariausia šiltuoju metų laiku. Šalia šios gaivios ir tyros spalvos dera ir kitos daug ryškesnės spalvos – žalia, geltona, oranžinė, tamsiai mėlyna. Taip pat širdys, gėlės, langeliai, dryžiai, gyvūnų raštai, kaspinai – visa tai vyrauja Juozo Statkevičiaus, „Forever21 ir „Newlook nuotaikingose kolekcijoje. Taigi šį pavasarį spalvų, gėlių ir kitokių raštų tikrai netrūks.

Vyraus lengvi, margi, spalvingi audiniai. Kaip ir daugumoje kitų kolekcijų, pagrindiniai akcentai yra gėlės. Be to, šiemet bus madingi kombinezonai. Ryškiausi pokyčiai – maxi ilgio sukneles keičia midi, šortų liemuo pakyla iki talijos, o kelnės sutrumpėja iki kauliukų. Itin daili detalė – pūsti raukiniai, prasidedantys nuo pečių ar kaklo ir atidengiantys bei išryškinantys nuogą nugarą.

Į pavasarinį garderobą lyg į spalvotą paveikslą įpinama viena ryškiausių spalvų – raudona – kurios ryškus ir sodrus tonas žavi ne vieną. Todėl šį sezoną ne tik rūbams, bet ir išoriniam grožiui skiriamas didelis dėmesys. O svarbiausiu makiažo akcentu tampa ryškiai raudonų, oranžinių ar rausvų atspalvių lūpų dažai. Juk ryškios lūpos suteikia daugiausia seksualumo ir pasitikėjimo savimi.

Dar viena nauja tendencija – balta spalva paryškinti akių vokai, kontūrai. Baltas akių pieštukas ar šešėliai atvers jūsų akis, jos atrodys didesnės, o jūs pailsėjusi – juk ne paslaptis, kad baltas pieštukas gelbsti  po bemiegės nakties. Taigi šeštam dešimtmečiui būdingas Lolitos įvaizdis šį pavasarį bus itin madingas.

Nors šaltąjį sezoną merginos buvo tarsi „apsėstos“ juodo nagų lako manijos, atėjus pavasariui, jį teks paslėpti giliai, kaip ir savo niūrias nuotaikas. O pavasario manikiūro tendencija – perlamutru žvilgantys nagai. Beje, rankų ir kojų nagai skirtingų spalvų, nes šiam pavasariui reikalingas išskirtinumas ir originalumas.

Valdys garbanos ir kuodeliai

Kirpimo tendencijos įneša taip pat nemažai naujovių. Masyvių kirpčiukų mėgėjai džiūgauja! Masyvūs kirpčiukai vis dar yra labai populiarūs. Be to, jie tampa dar masyvesni ir ilgesni, krintantys net ant akių. Jie neturėtų ryškiai išsiskirti, o tiesiog turėtų būti lyg vientisa likusios šukuosenos dalis. Plaukai priekyje turėtų būti palikti ilgesni ir tiesiog sudaryti kirpčiukų efektą. 2011 metais išlieka madingi garbanoti plaukai. Šių metų sensacija ir modernumas – vidutinio ilgio plaukai. Tai pats universaliausias plaukų ilgis moterims. Vidutinio ilgio plaukų šukuosenos ne tik patogios įvairiomis situacijomis, bet ir suteikia jaunatviškumo, seksualumo.

Nešiokite palaidus, sutaršytus, garbanotus ar susegtus plaukus. Madingi įvairių ilgių sluoksniai, iškarpymai. Iškarpytus plaukus, ypač viršugalvyje, lengviau „pakelti" nuo šaknų,  jiems suteikiant apimties. Taip pat šiemet madingi kuodeliai. O idealiausias ir pats geriausias variantas šiltuoju metų laiku sugarbanoti plaukai susukti į įvairius kuodelius ir mazgelius.

Mėgstančioms eksperimentuoti, išsiskirti iš minios, rekomenduojama rinktis žalius, oranžinius ar rožinius plaukų dažų tonus. Šiomis spalvomis tinka padengti keletą sruogų, kurios suteiks modernų, išskirtinį įvaizdį. Šis variantas ypač tinkamas ledo spalvos blondinėms, tačiau galimas ir tamsiaplaukėms. Mažiau ekstravagantiškas variantas, populiarus šiais metais – tai raudoni, violetiniai atspalviai. Šiomis spalvomis galima dažyti visus plaukus, galima kelias sruogas... Tai priklauso nuo jūsų norų...

Vyriškiai neapsieis be aksesuarų

Neužmirškime ir vyriškosios lyties atstovų. Jiems šalia spalvų gamos pateikiamas ir visas spektras aksesuarų: saulės akinių, batų, rankinių, šalikų ar diržų. O naujoji pavasario kolekcija tikrai netiks konservatyviesiems vaikinams, nes rausvai geltonas nertinis ar gana ryškios spalvos rankinė puikiai tinka šį pavasarį ir vyrams, nebijantiems permainų.

Nors drabužių spintoje vyrauja spalvinis chaosas, tačiau kalbant apie vyriškus kirpimus, vyrauja tvarka. Tai kas tradiciška, cikliška, sena bus derinama su modernizuotomis, patobulintomis šukuosenomis. Ypač madingi trumpi plaukai (apie 2 cm) su ilgėjančiais į priekį kirpčiukais arba ilgesniu viršugalviu. Galbūt šiuos kirpimus labiau mėgsta jaunimas, bet laviruojant, derinant plaukų ilgį, galima pritaikyti ir vyresnio amžiaus vyrams. Ilgesnius plaukus galima sušiaušti, pastatyti spygliukus ir pan. Šiais metais itin madingos „kariųšukuosenos: trumpas, tvarkingas, kartais kiek griežtas kirpimas.

Dar vienas būtinas pavasario aksesuaras – ryškios rankinės. Nors daugumai atrodo, jog ryški rankinė – šiek tiek per rizikingas stiliaus eksperimentas, tačiau kodėl gi nepabandžius? Jus padrąsins „Fendi“, „Prada“ bei „Tory Burch“ mados namai, savo pavasario-vasaros 2011 kolekcijose pristatę ryškiaspalves rankines. Nors ne ką blankesnės bus ir šviesių spalvų, neįpareigojančių formų, prie visko tinkančios klasikinės rankinės.

Aukštiems batams – taip!

Šio pavasario–vasaros sezono batai privalo būti aukštakulniai arba su aukšta platforma. Tai šio sezono vinis! Jie atrodo intriguojančiai, elegantiškai, todėl tikrai išsiskirsite iš minios. Dizaineriai nusprendė net ir batus pagyvinti spalviniais deriniais: geltona su ruda, ar raudona sumaišyta su rausva. Madingi tiek uždaro, tiek atviro tipo batai. Ypač akcentuojamas graikų arba romėnų stilius (t.y. „gladiatoriaus batai). Batuose taip pat dominuoja gėlių, liaudies bei roplių odos motyvai.

Taigi pasitikime pavasarį laisvi tarsi vėjas, įkvėpkime spalvingų ir gaivių aromatų, atraskime spalvų ne tik savoje spintoje, bet ir kasdienybėje, tegul ir ji suspindi visomis vaivorykštės spalvomis.

Parengė: Agnė Straigytė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius