Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 26

Pavasaris atėjo ir į Muniškes (nuotraukos)

Šviečiant pavasario švelniai saulutei, pradedant žaliuoti medeliams, žmonių širdis apgaubia pavasario jausmai. Atgyja viltys, tikėjimas gerumu, noras pasidalinti savo gerais darbais.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka
Temos: 1 Pavasaris

Šviečiant pavasario švelniai saulutei, pradedant žaliuoti medeliams, žmonių širdis apgaubia pavasario jausmai. Atgyja viltys, tikėjimas gerumu, noras pasidalinti savo gerais darbais.

Su tokiomis gražiomis mintimis ir nuotaikomis Kauno rajono Karmėlavos Balio Buračo gimnazijos šeštų klasių mokiniai kartu su vyr.socialine pedagoge Tatjana Komskiene ir mokytoja Jurgita Kontrimiene ankstyvą pirmadienio rytą atvyko į Kauno rajono Muniškių senelių globos namus. Gražus bendravimas tarp jaunos ir senos kartos prasidėjo jau pernai, kai mokiniai, ugdomi pagal Lions Quest programos „Paauglystės kryžkelės“ savanorystės projektą, kartu su globos namų gyventojais, paruošę savo Kalėdinę programą seneliams, smagiai praleido laiką prie Kalėdų stalo. Mokymasis per savanorystę ugdo pilietiškumą, skatina dalyvauti demokratiniuose procesuose jau nuo vaikystės. Mokiniai skatinami bendrauti su kitomis mokyklomis bei įvairiomis organizacijomis, vykdydami prasmingą veiklą, teikia reikalingas paslaugas.

Pradinė Karmėlavos Balio Buračo gimnazijos mokinių ir Muniškių senelių globos namų gyventojų pažintis peraugo į draugystę. Šiandien mokinukai atvyko nešini savo rankomis pagamintais inkilėliais paukščiams, kuriuos, stebint globos namų senoliams, įkėlė į medžius. Vaikai labai džiaugėsi, kad nors kiek  galėjo pradžiuginti senolius, dabar galėsiančius pasiklausyti paukščių giedojimo. Ne mažiau galimybe pabendrauti su jaunąja karta džiaugėsi ir seneliai, stebėdami inkilų įkėlimo į medžius darbus.

Išlydėdamos mokyklos komandą Muniškių senelių namų direktorė ir socialinės darbuotojos nuoširdžiai džiaugėsi mokinių bendravimu ir savanoriška pagalba. Mokinių ir pedagogių nuotaika taip pat buvo pakylėta - taip smagu pradėti pirmadienį nuo gerų darbų.

Karmėlavos Balio Buračo gimnazijos vyriausioji socialinė pedagogė Tatjana Komskienė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius