-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 27

Perkusijos tiltas: Vilnius - Čikaga (nuotraukos)

Ketvirtadienio vakarą, Šv. Kotrynos bažnyčioje, perkusininkas Tim Daisy, atvykęs iš JAV, sukvietė muzikos mados mylėtojus ir sekėjus pasiklausyti originalių mušamųjų instrumentų improvizacijų.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka
Temos: 1 Čikaga

Ketvirtadienio vakarą, Šv. Kotrynos bažnyčioje, perkusininkas Tim Daisy, atvykęs iš JAV, sukvietė muzikos mados mylėtojus ir sekėjus pasiklausyti originalių mušamųjų instrumentų improvizacijų.

Tim Daisy gyvena ir dirba Čikagoje (JAV), muzikinę veiklą pradėjo 1997 m. Perkusininkas, pedagogas ir kompozitorius dabar gali pasigirti dirbęs su daugeliu žymių muzikų, tokių kaip Ken Vandermark, Joe McPhee, John Tchicai, Fred Lonberg-Holm, James Falzone, Dave Rempis, Steve Swell, Jeb Bishop, Fred Anderson.

Atlikėjęs su savo pasirodymus yra surengęs JAV, Europoje, Meksikoje. Dalyvavo tokiuose festivaliuose kaip Newport Jazz Festival, Umbrella Music Festival, Wels Music Unlimited Festival, North Sea Jazz Festival, Suoni Per II Popolo Festival ir kt.

2011 m. Tim Daisy buvo apdovanotas New Music America kompozitorių paramos už kūrybos originalumą, taip pat Amerikos ASCAP Plus Award prizais.

Iš Čikagos atvykusiam Tim Daisy talkino Lietuvos perkusininkas Arkadijus Gotesmanas – taip buvo nutiestas perkusijos tiltas tarp Čikagos ir Vilniaus, kuris pristatė, kas naujausio ir originaliausio vyksta muzikos pasaulyje.

Arkadijus Gotesmanas – Lietuvos perkusijos virtuozas, sugebantis akimirksniu įsiklausyti į partnerių muzikavimą. Tai itin svarbu geram džiazo muzikantui, kurio reakcija turi būti labai greita ir neprarandanti kontakto su partneriu, bei intuicija, nuspėjanti ir išradingai papildanti improvizaciją.

Du patyrę improvizacijos meistrai mušamųjų muzika užliejo Šv. Kotrynos bažnyčią, akis stebino ir džiugino ausį netikėtos atlikimo technikos bei garsų įvairovė, atskleidusi dar negirdėtą muzikos galimybių spektrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius