Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 29

Pirmasis pasaulyje gyvosios sienos projektas įgyvendintas plaukiant laivu

Kompanija “Crystal Cruises” teigia, kad jie savo laive “Crystal Symphony” įgyvendino pirmąjį pasaulyje gyvosios sienos projektą. Sieną kūrė viena Didžiosios Britanijos kompanija,...
Nuotraukos pavadinimas
Nuotraukos pavadinimas

Kompanija “Crystal Cruises” teigia, kad jie savo laive “Crystal Symphony” įgyvendino pirmąjį pasaulyje gyvosios sienos projektą. Sieną kūrė viena Didžiosios Britanijos kompanija, kuri prie šio projekto užtruko dvi dienas.  Lygiai tiek, kiek užtruko kelionė iš Portlando į Denverį. Taip, gyvoji siena buvo kuriama laivui plaukiant.

Šiuo nepaprastu eksponatu buvo papuoštas 11 metrų ilgio ir 2,5 metrų pločio restorano denis.

Tikriausiai daug kam kyla klausimas, kas yra ta gyvoji siena. Tai ne kas kita, kaip vertikalus sodas, kuris buvo iš anksto paruoštas ir vėliau dalimis pritvirtintas prie sienos. Augalai tvirtai laikosi savo vietose, kadangi jų šaknys užpiltos 5-10 centimetrų storio dirvos sluoksiu.

Štai ką apie šį projektą pasakoja “Crystal” viešbučių dizaino ir aptranavimo vice prezidentė Alexandra Don: "Mes visada skiriame didelį dėmesį dizianui, todėl ir šiuo atveju norėjome padaryti kažką itin traukiančio akį, kas atrodytų šiuolaikiškai, išskirtinai ir pribloškiančiai. Galutinis rezultatas - gyvoji siena, restorano denį padaranti išskirtine ir itin lankoma laivo vieta."

Komapanija teigia, kad ši instaliacija nėra tik eksponatas akmis paganyti. Tai yra “Crystal” dėmesys aplinkosaugai. Siena veikia kaip biofiltras, sugeriantis anglies dvideginį, gryninantis orą bei mažinantis, nors ir simboliškai, šiltnamio efektą.

www.zaliejisprendimai.lt | facebook.com/zaliejisprendimai |

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius