Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 05

Podiumu nužingsniavo mados šou „Apkalbos“ (nuotraukos)

„Gražiausia pasaulio gatvė – podiumas“ – tokiu šūkiu gegužės 4 d. į Kauną kvietė tryliktasis tarptautinis mados šou „Apkalbos 2011“. Renginio metu buvo pristatyta šešiolika drabužių bei aksesuarų kolekcijų, kurių autoriai atvyko ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

„Gražiausia pasaulio gatvė – podiumas – tokiu šūkiu gegužės 4 d. į Kauno klubą „Nautilus kvietė tryliktasis tarptautinis mados šou „Apkalbos 2011. Renginio metu buvo pristatyta šešiolika drabužių bei aksesuarų kolekcijų, kurių autoriai atvyko ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio. Tarp mados demonstravimų pauzes užpildė ir jaukią atmosferą sukūrė džiazo atlikėja Kristina Svolkinaitė ir Kauno Džiazo kvartetas.

Renginį „Apkalbos“ nuo 1998 m. organizuoja Kauno kolegijos J.Vienožinskio menų fakulteto Aprangos dizaino studija. Per visą mados šou istoriją savo modelius čia pristatė Juozas Statkevičius, Egidijus Sidaras, Egidijus Rainys, Kristina Kruopenytė, Indrė Budreckytė, Laura Dailydėnienė ir kiti.

Šių metų renginį pradėjo Kauno kolegijos J.Vienožinskio menų fakulteto auklėtinė Jurgita Martinionytė su kolekcija, originaliu pavadinimu „Lašas fatališkos esencijos“, kuri pelnė vieno iš rėmėjų simpatijų prizą. Kiti dalyviai taip pat neatsiliko kūrybingumu savo kolekcijas pavadindami „Lemtingas fenomenas“, „Ir vėl taškas“, „Erdvė už žemės“, „Graphosoma“ ir t.t.

Kaip ir bet kokio madų šou metu, čia buvo keletas kryptelėjimų, drebančių modelių ir judesius varžančių drabužių, tačiau didelių nelaimių ant scenos išvengta. Dauguma modelių žingsniavo pasitikinčiai, o buvo ir tokių, kurios vos patekusios į užkulisius sunkiai galėdavo bepaeiti dėl trinančių batų.

Renginio metu pristatytos labai skirtingos kolekcijos: nuo įprastų akiai drabužių, kuriuos galima dėvėti ir paprastą dieną mieste, iki avangardinių kostiumų su veido dangalais, įspūdingomis skrybėlėmis ir originaliais aksesuarais. Vieną kūrėją įkvėpė vaikystės prisiminimai apie popierines lėles, kurias būdavo galima rengti skirtingais popieriniais rūbais. Taigi jos kolekcijos drabužiai buvo pasiūti tik iš priekinės dalies ir atrodė lyg iškirpti ir prie modelio pridėti paveiksliukai. Kitus dalyvius įkvėpė šachmatai, kortos, žuvėdros, viduramžiai, piratai, Egiptas. Nemažai dalyvių savo modelius papuošė mezginiais, kolekcijose buvo galima pamatyti daugybę raštų bei ryškių spalvų.

O kaip viskas atrodė iš tikrųjų galima pamatyti Linos Pankratjevaitės nuotraukose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius