Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 19

Prabangiausias studentiškas kambarys skatins ne tik motyvaciją, bet ir diskusijas (nuotraukos)

Ne visiems Vilniuje besimokantiems studentams šiuos mokslo metus teks praleisti įprastame bendrabučio kambaryje – dviejų konkursą laimėjusių Vilniaus kolegijos studentų laukia prabangiausi šalyje studentiški apartamentai.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka
Temos: 1 Motyvacija

Ne visiems Vilniuje besimokantiems studentams šiuos mokslo metus teks praleisti įprastame bendrabučio kambaryje – dviejų konkursą laimėjusių Vilniaus kolegijos studentų laukia prabangiausi šalyje studentiški apartamentai.

Jau startavo antrasis Zanussi kambario konkursas, kurio nugalėtojai nuo šio spalio iki kitų mokslo metų galės gyventi pagal architektės Rūtos Bagdzevičiūtės projektą įrengtame 37 kv. m kambaryje, kuriame yra ne tik visi reikalingi baldai, bet ir buitiniai prietaisai – šaldytuvas, orkaitė, kaitlentė, gartraukis ir net indaplovė bei skalbyklė.

Pasak projektą inicijavusios bendrovės „Electrolux“ atstovo Manto Danilevičiaus, nors studentų gyvenimo bendrabučiuose sąlygos gerėja, jos dar nėra tokios, kokių visiems norėtųsi. „Kadangi šių metų pradžioje Vilniaus kolegijos bendrabutyje įkurdintas išskirtinis kambarys sulaukė ir kitų universitetų studentų, ir apskirtai mokslo bendruomeninės dėmesio, manome, kad šis projektas  prisideda ne tik prie papildomos studentų motyvacijos, bet diskusijų, kokios gyvenimo sąlygos turėtų būti sudarytos studentams, ir skatina ieškoti būtų tą buitį pagerinti“, - sako M.Danilevičius.

Naudos iš šio projekto gavo ne tik pirmosios kambario šeimininkės, bet ir kiti studentai -  jiems organizatoriai paruošė specialius vaizdo reportažus: interviu su architekte apie tai, kaip įprastą bendrabučio kambarį paversti jaukesniu, ir profesionalaus virtuvės šefo pamokėlę, kaip pasigaminti nebrangių, tačiau maistingų ir gardžių patiekalų.

Pirmojo konkurso nugalėtojos – seserys Dovilė ir Živilė Kaušakytės – studentams linki nepatingėti dalyvauti šiame konkurse, nes laimėti joms nebuvo itin sunku. „Tiesiog reikia ryžto – imtis ir dalyvauti bei būti kūrybingiems“, - sako seserys.

Pretenduojantiems apsigyventi prabangiausiame Lietuvoje studentiškame kambaryje būsimiems kambariokams teks įvardinti ne tik gerąsias, bet ir erzinančias vienas kito savybes, taip pat argumentuoti, kodėl būtent jie verti šio kambario ir kas jų gyvenime pasikeis jį laimėjus.

Kaip ir pernai, aštuonioms finalistų poroms teks susigrumti Zanussi kambario kulinariniame iššūkyje, kuriame jos galės varžytis ne tik patiekalų skanumu, rankų miklumu, bet ir liežuvio aštrumu ar komandinio įvaizdžio originalumu.

„Mums svarbu, kad šiame kambaryje apsigyventų aktyvūs ir aplinkinių vertinami studentai, orientuoti ne tik į savo individualius poreikius, bet ir mokantys bendrauti, dalyvaujantys visuomeninėje veikloje. Tikime, kad geros buities sąlygos leis jiems sėkmingai studijuoti ir paliks laiko įkvepiantiems darbams“, - sako „Electrolux“ atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius