-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 02 06

Prastos oro sąlygos rekordo siekiančių čiuožinėtojų neišgąsdino (nuotraukos)

Masinis „pašikniukų“ čiuožimas nuo Vilniaus centre esančio Tauro kalno sėkmingai įvyko nepaisant prastų oro sąlygų – renginio dieną Vilniuje ne tik buvo pliusinė oro temperatūra, bet ir gausiai pylė lietus.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Masinis „pašikniukų“ čiuožimas nuo Vilniaus centre esančio Tauro kalno sėkmingai įvyko nepaisant prastų oro sąlygų – renginio dieną Vilniuje ne tik buvo pliusinė oro temperatūra, bet ir gausiai pylė lietus.

Akcijos metu siekta pagerinti Lietuvos rekordą pasiekus didžiausią šalyje vienu metu nuo snieguoto kalno čiuožusių žmonių skaičių. Nors buvo planuota, kad ant Tauro kalno susirinks per kelis šimtus čiuožti pasiruošusių renginio dalyvių, žmonių pasirodė vos kelios dešimtys. Tačiau net ir nesusirinkus planuotam žmonių skaičiui renginį galima laikyti pavykusiu – dalyviai noriai čiuožinėjo nuo kalno pasitelkę ne tik organizatorių dalintus „pašikniukus“, bet ir savo atsineštas priemones – dalis žmonių buvo apsirūpinę savomis rogėmis, gudresni atsinešė net ir pripučiamą valtį.

Renginio dalyviai siekė šalies rekordo, kuris, kaip paaiškėjo, iš tiesų nebuvo fiksuojamas, ir dalyvavo specialiame konkurse, kurio dalyviai, susiskirstę į komandas, varžėsi, kas greičiau nusileis į kalno apačią. Trys prizines vietas užėmusios komandos buvo apdovanotos organizatorių įsteigtais prizais – marškinėliais, rankšluoščiais, šaškėmis.

Galima džiaugtis organizatorių apdairumu – pastarieji ne tik parūpino dalyviams priemones, su kuo čiuožti, bet ir dalino lietpalčius, renginio metu netoliese stovėjo greitoji pagalba, pasiruošusi padėti nelaimės atveju.

„Puikus renginys, tik gaila, kad oras blogas – peršlapom kiaurai. Bet vistiek smagu! Aišku, būtų dar smagiau, jei susirinktų daugiau žmonių,“ – kalbėjo renginio dalyvis Tadas. „Labai smagu pažiūrėti, kaip žmonės linksminasi. Užsukau čia tik apžvelgt situacijos, pati nesileidžiu – baisu sušlapt. Bet jei oras būtų geresnis, tikrai dalyvaučiau,“ – sakė renginį stebėjusi Eglė.

Įvykus masiniam čiuožimui ir greitojo nusileidimo varžyboms, organizatoriai toliau ragino dalyvius čiuožinėti, už originalius nusileidimus taip pat dalino prizus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius