-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 09

Pratęsiama nacionalinio mokinių konkurso „Švari kalba – švari galva“ dalyvių registracija

Netrukus startuos penktasis nacionalinis mokinių konkursas „Švari kalba – švari galva“ – „Prakalbink kompiuterį lietuviškai“. Jame kviečiami dalyvauti 6–10 klasių mokiniai.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Netrukus startuos penktasis nacionalinis mokinių konkursas „Švari kalba – švari galva“ – „Prakalbink kompiuterį lietuviškai“. Jame kviečiami dalyvauti 6–10 klasių mokiniai.

Norintys dalyvauti konkurse, turi registruotis interneto svetainėje www.lituanika.lt. Dalyvių registracija pratęsiama iki kovo 14 d. imtinai.

I konkurso etapas vyks kovo 19–23 dienomis. Konkursines lietuvių kalbos užduotis mokiniai atliks visi kartu savo mokyklų kompiuterių klasėse, nuo 9 val. ryto iki 17 val. vakaro. Iš anksto neužsiregistravę mokiniai konkurse dalyvauti negalės. Iš I etapo į II pateks po dvidešimt kiekvienos klasės geriausių dalyvių: šeštokų, septintokų, aštuntokų, devintokų ir dešimtokų. Planuojama II etapo varžybų, kurios vyks Vilniuje, data – balandžio 18 d. Teisingiausiai visas užduotis atlikęs kiekvienos klasių grupės mokinys taps nugalėtoju. Jei tokių bus ne vienas, laimės tas, kuris visas užduotis be priekaištų atliks greičiausiai.

„Jau nuo sausio pradžios tiek iš pedagogų, tiek iš pačių mokinių sulaukiame elektroninių laiškų ir skambučių su klausimais apie konkursą – kada ir kaip jis vyks. Džiugu, jog mokyklos jam atsakingai ruošiasi, tikrina ir gilina savo žinias, spręsdamos bandomuosius testus. Toks mokinių ir jų mokytojų entuziazmas tik įrodo, kad jaunoji karta savo gimtąją kalbą gerbia ir nori ja kalbėti taisyklingai“, – įsitikinusi konkurso sumanytojos kalbinių technologijų plėtojimu užsiimančios bendrovės „Tilde IT“ direktorė Renata Špukienė.

Planuojama, jog penktojo nacionalinio moksleivių konkurso „Švari kalba – švari galva“ nugalėtojai ir jų lietuvių kalbos mokytojai bus pagerbti ir apdovanoti balandžio 18 dieną Lietuvos Respublikos Seimo rūmuose rengiamos specialios šventės metu. Konkurso globėja – Seimo pirmininkė Irena Degutienė.

Konkursą organizuoja Švietimo ir mokslo ministerija, Valstybinė lietuvių kalbos komisija, kalbinių technologijų plėtojimu užsiimanti bendrovė „Tilde IT“.

123RF nuotr.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius