Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 29

Premijomis pagerbti Kuršėnų jaunimo apdovanojimų laureatai

2012 m. gruodžio m. 27 d. Kuršėnų meno mokykloje buvo paskelbti Kuršėnų jaunimo apdovanojimų laureatai. Apdovanojimais buvo padėkota jauniems žmonėms už jų darbus prisidedant...
Eimantė Leliukaitė
Eimantė Leliukaitė

2012 m. gruodžio m. 27 d. Kuršėnų meno mokykloje buvo paskelbti Kuršėnų jaunimo apdovanojimų laureatai. Apdovanojimais buvo padėkota jauniems žmonėms už jų darbus prisidedant prie Kuršėnų miesto bendruomenės plėtros.

Iki lapkričio 1 d. apdovanojimus organizuojanti nevyriausybinė organizacija Kūrybinės raiškos centras kvietė siūlyti jaunus žmones nuo 14 iki 29 m. šioms Kuršėnų jaunimo apdovanojimų nominacijoms: pilietinė visuomenė, verslas, savanorystė, Kuršėnų vardo garsinimas.

1000 litų premija už savanorišką veiklą buvo apdovanota Monika Paškevičiūtė. Laureatei buvo padėkota už jos darbą vadovaujant skautų organizacijai Kuršėnuose, kitų jaunų žmonių motyvavimą būti vyresniaisiais skautais ir įgalinimą veikti patiems. Savanoriškos veiklos nominacijoje taip pat pagerbti Gediminas Jonuškis, sporto klubo “Dvikova” prezidentas, už savanorišką darbą organizuojant sporto renginius, prisidėjimą prie akcijos “Būk pirmūnas” organizavimo ir Aistė Jakelaitytė, tautodailininkė, keramikė už savanorišką darbą etninės kultūros ir tradicinių amatų centre, parodant amatus renginiuose, mokant vaikus.

Paskatinamoji 250 lt. vertės premija pilietinės visuomenės srityje skirta dienos centro sutrikusio intelekto žmonėms darbuotojai Kristinai Pinskienei už požiūrio į neįgaliuosius keitimą Kuršėnų mieste. O paskatinamoji 250 lt. vertės premija verslo srityje skirta Vismantui Anglickui už verslo sukūrimą ir plėtojimą Kuršėnuose. Vismantas, plėtojantis keramikos verslą, šią premiją nusprendė perleisti vaikams su negalia, kurie mokosi dirbti su moliu, medžiagoms įsigyti.

Garbės apdovanojimas už Kuršėnų vardo garsinimą ir prisidėjimą prie pozityvaus Kuršėnų įvaizdžio kūrimo skirtas Eimantei Leliukaitei, daugkartinei Lietuvos ir Europos Kyokushin karate čempionei. Padėkos už darbus garsinant Kuršėnus taip pat pareikštos garso režisieriui, kompozitoriui, atlikėjui Viliui Tamošaičiui (Gerai Gerai), vokalistei, kompozitorei Eglei Sirvydytei ir pasaulio jaunimo krepšinio čempionui Dovydui Redikui.

Lėšos Kuršėnų jaunimo apdovanojimams buvo renkamos Kūrybinės raiškos centro iniciatyva iš kuršėniškių ir Kuršėnus mylinčių žmonių. 2012 m. pavasarį lėšos  jaunimo apdovanojimams buvo renkamos kuršėniškių vakarėlio Vilniuje metu, norintieji galėjo skirti savo sumokėto pajamų mokesčio 2%, kiti prisidėjo pervesdami lėšas į KRC sąskaitą. Prie apdovanojimų premijos tiesiogiai prisidėjo UAB „Factussum“, Žydrūnas Grinius (UAB „Grafų baldai“), mokytoja Valdonė Verseckienė, bibliotekos darbuotoja Vida Ragauskienė. Apdovanojimų statulėlėms lėšų skyrė Šiaulių r. savivaldybės administracija, renginį priima Kuršėnų meno mokykla. Organizatoriai dėkoja visiems, prisidėjusiems prie šios idėjos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius