Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 14 /18:49

Premjeros „Paskolinkite tenorą“ aktoriams Gabijai Jaraminaitei-Ryškuvienei ir Eimučiui Kvoščiauskui žiūrovų plojimai ir juokas – didžiausia padėka

Sekmadienio vakarą „Domino“ teatras kvietė į pačią muzikaliausia iš visų iki tol šiame teatre buvusių premjerų – „Paskolinkite tenorą“. Noras pamatyti visą būrį žinomų Lietuvos...
Temos: 1 Juokas

Sekmadienio vakarą „Domino“ teatras kvietė į pačią muzikaliausia iš visų iki tol šiame teatre buvusių premjerų – „Paskolinkite tenorą“. Noras pamatyti visą būrį žinomų Lietuvos aktorių bei išgirsti arijas iš operos „Otello“ paskatino sugūžėti pilna salę vaidybos mėgėjų.

1930 metus atspindinti klasikinė kostiuminė situacijų komedija įtraukė nuo pat pirmosios pasirodymo minutės. Intriguojantis ir emocingas pagrindinio veikėjo Makso, kurį įkūnijo Deividas Norvilas ir Sonderso (akt. Vaidotas Martinaitis) dialogas žadėjo daug nuotaikingų ir juoką keliančių scenų, o jų iš tikrųjų netrūko, kadangi prie šaunios komandos scenoje vėliau prisijungė aktorės Ineta Stasiulytė, Larisa Kalpokaitė, Aušra Štukytė – tai buvo moterys, alpstančios dėl garsaus italų operos solisto – Tito Merelli (akt. Algirdas Dainavičius). Negelbėjo ir tai, kad talentingąjį Merelli lydėjo jo žmona Marija, trykštanti itališku temperamentu ir moterišku pavydu, šią moterį meistriškai įkūnijo aktorė Gabija Jaraminaitė-Ryškuvienė.

Žiūrovas – spektaklio dalis

Pakalbinta aktorė Gabija Jaraminaitė-Ryškuvienė prisipažino, kad vaidmuo šioje muzikalioje komedijoje davė naujos patirties, nes mokėti lengvai, žaismingai ir šmaikščiai vaidinti komedijoje – buvo pagrindinis aktorės tikslas ir šis spektaklis padėjo tai įgyvendinti. Aktorė patikino, kad spektaklis skirtas visiems, kurie nori smagiai pasijuokt ir trims valandoms pamiršti visus kasdienius rūpesčius.

Paklausta apie tai, koks jausmas užplūsta prieš pat premjeros pradžią, Gabija paatviravo: „Prieš premjerą ramybės neduoda jaudulys, juk nežinai, kaip tai priims žiūrovas, ar jam patiks, ar ne veltui stengiamės. Labai smagu, kai girdi gyva žiūrovo reakciją, jauti, kad jis neabejingas, kai juokiasi, ploja, o jei vaidini dramą – tyli ir klausosi. Žiūrovas taip pat yra spektaklio dalis. Jis tikrai turi didelę įtaką spektakliui.“

Prieš premjerą – laimingiausias žmogus pasaulyje

Spektaklyje viešbučio patarnautoją įkūnijantis charizmatiškasis aktorius Eimutis Kvoščiauskas ne vienam žiūrovui salėje kėlė juoką. Raudona švarku pasidabinęs patarnautojas vaizdavo atkaklų Tito Merelli gerbėją, visomis pastangomis bandantį pagauti garsųjį operos solistą ir paprašyti autografo. Pakalbintas, aktorius prasitarė, kad prieš premjerą visada užplūsta geras jausmas. Tokį jausmą sukelia pasitikėjimas režisieriumi, kolegomis bei atliktu darbu. „Tuo metu aš jaučiuosi laimingiausias žmogus pasaulyje“, – atviravo aktorius.

Šiam aktoriui žiūrovų juokas ir plojimai – didžiausias padėkos ir susidomėjimo jo darbu ženklas. „O dar geriau, kad žiūrovai geros nuotaikos išliktų ir kitą dieną, vis prisimindami momentų iš pačios muzikaliausios „Domino“ teatro premjeros“, – šypteli Eimutis Kvoščiauskas.

Skoningos dekoracijos, prabangūs kostiumai, vokalinės partijos, puiki vaidyba ir kartas nuo karto scenoje įsivyraujantis chaosas šypseną veide išlaikė viso spektaklio metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius