-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 26

Pristatytas pirmasis, bet ne paskutinis „Awakening Sun“ albumas!

Nauja metalo grupė Lietuvoje „Awakening Sun“ gruodžio 23d. „Metro“ klube pristatė savo debiutinį albumą pavadinimu „Sold Out“. Nors susibūrė tik 2011-ųjų pavasarį, bet albumą „iškepė“ labai greitai, o tai pagirtina. Tik ar taip įnirtingai kurianti vaikinų grupė taip pat greitai ir neišsisems?
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Nauja metalo grupė Lietuvoje „Awakening Sun“ gruodžio 23d. „Metro“ klube pristatė savo debiutinį albumą pavadinimu „Sold Out“. Nors susibūrė tik 2011-ųjų pavasarį, bet albumą „iškepė“ labai greitai, o tai pagirtina. Tik ar taip įnirtingai kurianti vaikinų grupė taip pat greitai ir neišsisems?

Koncerto svečiai – grupė „Mandragora“ – jau beveik keturiolika metų dalinasi savo kūryba su publika, taigi scenos senbuviai „Awakening Sun“ pradėjo savo pasirodymą linkėdami grupei sėkmės.

Kol „Mandragora“ koncertavo, sunkiosios muzikos naujokai nenustygo vietoje, jaudinosi ir derino paskutinius techninius štrichus. Netrukus atėjo jų laikas sudrebinti „Metro“ klubą, paskutiniai instrumentų suderinimai ir debiutinis koncertas buvo pradėtas. Publika nesunkiai buvo išjudinta, fotografių blykstės blyksėjo, o kai kurie tiesiog atidžiai stebėjo jų pasirodymą. Pirmieji kūriniai prastokai skambėjo, veliau viskas susitvarkė ir įgarsinimas buvo puikus, bet jauduliukas padarė savo. Muzika nebuvo monotoniška, o vokalas taip pat parodė, ką sugeba, taigi naujas vėjas Lietuvos sunkiojoje muzikoje buvo pripažintas. Grupė, kuri susibūrė beveik prieš metus ir neturi didelės patirties pasirodymuose, nugriaudėjo tikrai puikiai.

Po debiutinio pasirodymo „Awakening Sun“ grupės vokalistas/gitaristas Ernestas sutiko atsakyti į kelis klausimus.

- Ar jau nupirkote vienas kitam dovanas Kalėdų proga?

- Taip, jau padovanojom – net ir tai buvo CD.

- Kodėl save realizuoti nusprendėte būtent muzikoje?

- Nes muzika yra vienas iš tų būdų, per kuriuos geriausia save realizuoti, nes žmonės negali gyventi be muzikos, nes kad ir ką bedarytum, jos klausai.

- Kodėl angliški tekstai vyrauja Jūsų kūryboje?

- Nes mes orientuojamės ne tik į Lietuvą, bet ir į užsienį, o užsienyje nevisi šneka lietuvių kalba, todėl tekstai ir yra anglų kalba.

- Esate sunkiosios muzikos grupė, bet kodėl būtent metalas, juk jis Lietuvoje nėra ypatingai populiarus?

- Mes darome ne tai, kas populiariu, o tai, kas mums iš tikrųjų labai patinka. Per tą muziką, per kurią galime save kažkaip realizuoti, išreikšti savo jausmus ir panašiai.

- Kaip sekėsi įrašinėti pirmąji albumą?

- Puikiai. Įrašėm per devynias dienas. Būgnus įrašėm per dvylika valandų, o per penkias dienas aš įrašiau visas gitaras, bosą ir veliau per tris dienas įrašiau vokalą. Čia buvo labai greitai, bet dėl tam tikrų priežasčių. Taigi per devynias dienas sukalėm pirmąji albumą.

- Kodėl albumo pavadinimas būtent „Sold Out“?

- Na į šį klausimą aš niekur neatsakinėju net gi radijo stotyse niekur neatsakiau, nes tekstuose yra viskas paaiškinta: kodėl, kas ir kaip. Tekstai yra visur paviešinti, o juose ir bus atsakymas.

- Ką simbolizuoja bedugnė Jūsų albumo viršelyje?

- Bedugnė tai yra ne tik išorinis pasaulis, tai yra ir vidinis pasaulis kai kurių žmonių, dabartinio žmogaus. Iš kitos pusės pažiūrėjus, tie įvykiai, kurie vyksta paskutinius, nežinau, kiek tiksliai metų, tie karai ir viskas pasaulyje tiesiog yra naikinama po truputį.

- Kodėl pasirinkote tokia žinoma grupę „MANDRAGORA“ kaip renginio svečius?

- „MANDRAGORA“ yra tokia grupė, kuri tikrai profesionaliai viską atlieka, ir kadangi man patinka tokia muzika ir grupės nariams irgi patiko, mes nusprendėme pakviesti gerą grupę, gerus atlikėjus, kurie turi patirties ir kurie galės puikiai pasirodyti.

- Kur be sunkiosios muzikos festivalio „Giedfest 2011“ dar esate koncertavę?

- Niekur nesame groję, ten buvo toks festivalis, kuriam pasiruošėme ganėtinai greitai, ir tai buvo pirmasis mūsų koncertas.

- Ar daug tenka paaukoti dėl muzikos?

- Taip, nes mano specialybė yra gitara aš mokausi konservatorijoje, 12-ta klasė ir daug groju, tai yra mano gyvenimas. Kaip grupė mes ketiname groti ne tik Lietuvje, bet ir užsienyje, taigi stipriai ruošiamės.

- Kokia tolesnė Jūsų kaip grupės veikla? Ar nebijote 2012-ųjų pasaulio pabaigos?

- Ne, pasaulio pabaigos mes nebijome, mes jau pradedame kurti naujas dainas ir naujas albumas bus dar žiauresnis, dar greitesnis ir ekstremalesnis.

- Taigi belieka laukti tolesnių grupės pasirodymų ir žiūrėsim kokiais naujais kūriniais jie mus nustebins. Šaunuoliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius